Hogyan tovább, hogy jusson is maradjon is?

"egy biztos, kp-ból nem fog menni, örülünk ha a megélhetésre marad pénzünk."
A hitel is termék, amiért keményen fizetni kell a hitelezett terméken felül. Ha magát az eszközt nem tudod megvenni, hogyan tudnád plusz hitellel megvenni? Ebben a helyzetben a hitellel még lejjebb nyomod magad. Nem lesz
kiút. Ne vegyél fel hitelt többet!
"próbáljuk a leggyorsabb, legrövidebb ideig tartó megoldást megkeresni, .... és majd visszajövünk valahogy...?"
NE! Véletlenül se! Ha nincs gyökeres változás kilátásban, bármi ami nagyobb bevételt jelent rövid távon, 100% biztosan, akkor mindenképpen hosszú távon gondolkodj. Nálam a TV két széken volt egy évig, és a dohányzóasztalom a hűtő kartondoboza volt 3 éven át. Azóta se gondolom, hogy abban a helyzetben még a bankokat kellett volna etetnem. Szép lassan évek alatt raktam össze a dolgokat. Mindig csak egyet. Mindig kiszámoltam mennyi idő alatt fog összejönni, és mindig az volt az első, hogy a fizuból félretettem, és mintha nem is létezne. És jé, sikerült a végére. Egy olcsó tv állvány 10.000 körül van, egy franciaágy+matrac kb 60-70.000, leosztod 12-vel, 7000-et minden hónapban félreteszel, és egy év múlva megvan. Én így gondolkoznék.

Nem konkrétan válasz a kérdésedre, de talán egy kis iránymutatásnak jó lesz....
Ne akarjatok mindent egyszerre.
Két éve költöztünk, hasonló helyzet....
Még mindig kartondobozokban vannak a ruhák, mert nem engedhetjük meg, hogy szekrényt vegyünk.
Tavaly ősszel sikerült vennünk új hűtőt, 5 év garanciával 100 E ft-ért. Azelőtt egy kis használt hűtőnk volt.
Egy vateráról 500 ft-ért szerzett ütött-kopott asztalt használunk a számítógéphez.
Függönyök nincsenek... na és? De viszont jó a redőny.
Mindenhol parketta és vagy linó van...szőnyeg sincs.
Szülinapomra kaptam nagyszüleimtől étkező asztalt+székeke, de felesleges volt, mert a tv előtt eszünk a kanapén.
A tv egy réges-régi szekrényágy tetején van, ha vendég jön, azon alszik.
Rengeteg olyan dolog van, ami az ember számára természetes dolog, de ha a szükség úgy hozza, lehet nélküle élni. Pl. függöny
A folyószámla-hitelkeret jó ha megmarad arra, ha vki beteg lesz...ugye a gyógyszer sem olcsó.

Vatera, Jófogás, helyi hirdetőújság. Van, aki ingyen hirdeti a régi, lecserélt bútorát/háztartási gépét, csak az elszállításért kell fizetni. Rokonokat, ismerősöket is körbe lehet kérdezni.
Valószínűleg nem a legszebb, legújabb dogokat kapjátok meg így, de ha lenne pénz egy személyi hitel/áruhitel törlesztésére, akkor lesz pénz ezeknek a lecserélésére is lassan, hónapról-hónapra. Ha meg épp nem jut rá, akkor pár hónappal tovább laksz használt bútorok között. Még mindig jobb, mint ha a hitelt nem fizeted pár hónapig...

Azt mondanám, hogy válaszd azt a hitelt, amelyiknek legalacsonyabb a THM-e, de ezek után, amit írsz: "el vagyunk keseredve, hiszen egy fillérünk sincs", "így is sok lesz havi szinten a kiadásunk", inkább eszedbe se jusson semmilyen hitel.
Van élet bútorok nélkül is, használt hűtőt pedig találsz ingyen vagy fillérekért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!