Kaptam egy smst, hogy hitelkártya tartozásom van, pedig még életemben nem volt bankkártyám se. Hogyan lehetséges ez?
A bankok call centere éjjel-nappal hívható, ünnepnapon is, hívd fel őket.
Nekem a Citiban küldözgetett folyamatosan sms-eket, alig tudtam levakarni őket magamról. Csak akkor voltak hajlandóak lemondani az sms-küldésekről, amiko rírásban panaszt tettem. Soha nem volt Citibankos kapcsolatom, és ezek után garantálom, soha nem is lesz.
Az is lehet, hogy egyszerűen elírták a telefonszámot. olt olyan, hogy tévedésből más kártyás vásárlásairól kaptam sms-eket :-)
Köszönöm a gyors válaszokat!Semmilyen hitelem nincs, 20 éves vagyok, nem is akartam soha belemenni semmilyen hitelbe,pont ezért nem értem ezt.Lehet, hogy valaki visszaélt az adataimmal ?
Akkor megpróbálom felhívni őket. A kártyámat újonnan vásároltam, kb 2 éve .
Néhány lehetséges ok:
1. Személyiséglopás áldozata lettél, visszaéltek az adataiddal.
2. Nem volt személyiséglopás, csak a hitelt felvevő a te telefonszámodat adta meg. (véletlenül vagy direkt)
3. Lehet, hogy csalás az egész, csak csalók akarnak pénzt kiszedni belőled.
4. Előző tulaj száma lehet, amit megkaptál. Vagy csak szimplán elírták a számod.
Milyen bank/hitelintézet küldte? Mert én azt elég furcsának tartom, hogy sms-t küldenek, ahelyett hogy felhívnának, vagy levelet küldenének. Ráadásul március 15-én!
Ezért gondolom, hogy leginkább csalók küldhették az sms-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!