Tutira nem fogják elengedni az illetéket, ne is próbálkozzunk vele?
Figyelt kérdés
Napokon belül hozzájutunk új lakásunkhoz. Használt lakás, jó állapotban, számunkra tökéletes állapotban. Az illeték előre láthatólag 200 ezer lesz. 35 év alattiak vagyunk, így az ötven százalékát elengedik automatikusan, így marad meg a 200 ezer. Arra már semmi esélyünk, hogy ezt is elengedjék, ne is írjunk kérelmet? Vagy írjunk, de esély 0? Hallottam már róla, hogy volt aki mentesült az illeték alól, vagy legalábbis csökkentettek rajta.2013. márc. 3. 14:41
1/5 anonim 

válasza:

Szerintem nem fogtok mentesülni, de mit veszítesz ha írsz egy kérelmet? Legfeljebb elutasítanak, és fizetnetek kell.
2/5 anonim 

válasza:

egy tuti, ha nem kérvényezitek, akkor tuti nem kaptok kedvezményt...
mondjuk nekem nem kellett fizetni, mert elfelejtették kiszámlázni és mivel túl vagyunk az 5 éven, ezért már esélyük sincs :D
3/5 anonim 

válasza:

Írjátok meg a kérelmet, veszteni valód nincs,max elutasítanak.
Én nem kaptam még csökkentést sem, így részletfizetést kértem, azt megadták.
4/5 A kérdező kommentje:
ezt nekünk kell személyesen megírni, vagy ügyvéd által, ügyvédi segítséggel? van hozzá formanyomtatvány?
2013. márc. 3. 15:38
5/5 anonim 

válasza:

Ti nektek kell megírni. Nem kell ügyvédi segítség. Csak megírjátok hogy miért kéritek az illeték mentességet. Leírjátok a család össz bevételét, kiadását,és indokoljátok a kéréseteket. Aláírjátok, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!