Elárverezi a bank a házat ha kérem?
Igen, ez lenne a legegyszerűbb, de nem tudom azt megtenni.
Nagyrészt ő fizette, én már nem lakom ott, tényleg csak azt szeretném ha nem lenne a nevemen, és tőlem ne kövelejenek semmit. Annyit mondott, ha megteszem, hogy elmegyek a bankba,akkor ő beperel, mert elesik attól a pénztől amiért magasabb áron eladná. Köszönöm a válaszokat!
Mégegyszer:
a saját tulajdonod, amire senkinek nincs bejegyzett tulajdon vagy haszonélvezeti joga akkor adod el és annyiért, amennyiért akarod.
Az, hogy ti közösen fizettetek egy hitelt (gondolom én, leírhatnád igazán érthetően, hogy ki is ez aki most ott lakik. A volt feleséged?) az egy dolog. Ő majd követelheti tőled az általa befizetett összeget, vagy ha házastársak voltatok akkor a közösen befizetett összeg felét. Polgári perbe. De ez nem befolyásolja az ingatlan eladását illetve jobban jársz, ha egy magánember követel tőled polgári perben X összeget, mintha a bank...
Ha a Te neveden van az ingatlan kizárólag, akkor kizárólag Te tudod értékesíteni. Ha kapsz annyi pénzt, amennyit a banknak kell fizetned a hitelért és neked nincs szükséged az ingatlanra, akkor add el.
Az más kérdés, ha az elmúlt években nem fizetted a hiteled, hanem ezt az adóstársad tette, akkor ő beperelhet és kérheti, hogy térítsd meg neki a kárt, de ehhez a banknak nem lesz köze, ez polgári peres eljárás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!