Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Elárverezi a bank a házat ha...

Elárverezi a bank a házat ha kérem?

Figyelt kérdés
Nevemen van egy ház, van adóstárs is még, nem szeretném ha a nevemen lenne a rengeteg hitellel együtt, bemehetek a bankhoz, hogy árverezzék el, mert nem tudom fizetni? Lehet ebből nekem bármi bajom, ha ezt a másik adóstárs nem akarja és ő fizeti akarja?
2013. febr. 25. 08:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

A bank nem hülye. Az árverezésen ők is nagyot szívnak, ergo ha lát rá lehetőséget, hogy KP-ban jut az összeghez akkor nem fog árverezni.

Szerintem amúgy te KHR listára kerülsz ilyen esetben és az adóstársad is.

2013. febr. 25. 09:00
 2/14 A kérdező kommentje:
BAR listára? VAlószínűleg e nélkül is, már többször volt 90 napon túli fizetés, ezért gondoltam, hogy lépnem kell, mivel a volt párom nem hajlandó semmilyen együttműködésre,fizetni alig tud, most ha várok még évekig akkor kerülök listára, vagy most, gondoltam inkább minél előbb.
2013. febr. 25. 09:08
 3/14 anonim ***** válasza:

A banknak nem a házzal tartozol, hanem a felvett pénzzel.

Lehetséges sajnos, hogy nem tudják annyiért elárverezni, amennyivel tartozol, ebben az esetben a fennmaradó összeget fizetned kell.

Se, házad nem lesz, se pénzed. Nem egy jó megoldás.

2013. febr. 25. 09:16
 4/14 anonim ***** válasza:

Butaság lenne. Próbáld meg áron alul eladni. Ha a bank árverezi el, épp csak annyiért fogja eladni, hogy a kintlévősége megtérüljön, és Te nem kapsz belőle semmit. Most nagyon nehéz eladni az ingatlanokat, de meg kell próbálni.

Ha az adóstárs nem tulajdonos, akkor nem szólhat bele az eladásba. De nem értem, miért jó neki, ha fizeti a hitelt továbbra is?

2013. febr. 25. 09:27
 5/14 A kérdező kommentje:

Annyiért el lehet adni, mint amennyi a tartozás úgy tudom.

Nehéz helyzet, még 25 évig legyek adós,amikor nem is lakom ott. A másik fél meg jól rászedett. Magamnak köszönhetem. Kersem a kiutat.

2013. febr. 25. 09:37
 6/14 A kérdező kommentje:
A másik fél olyan drágán akarja eladni, hogy senki nem veszi meg. 3 év alatt 1 érdeklődő volt.....
2013. febr. 25. 09:40
 7/14 anonim ***** válasza:

Milyen "másik fél"? Most a neveden van vagy sem?

Ha igen, akkor add el, amennyiért akarod.

Ha nem akkor bizony azt nem tudod eladni.

Nem kell annyiért árverezniük amennyi adósság van rajta, lehet kevesebbért is (és a különbözet megmarad adósságnak).

2013. febr. 25. 09:46
 8/14 anonim ***** válasza:

"Annyiért el lehet adni, mint amennyi a tartozás úgy tudom. "

Akkor add el. Egyeztess a bankkal, hogy ezt hogyan tudod megtenni. Ugyanis ha a bank árverez, akkor jó ha a FELÉT megkapja érte. A többi tartozást meg egy összegben fogja követelni tőled fedezet híján.

2013. febr. 25. 10:11
 9/14 A kérdező kommentje:

A másik fél a másik adóstárs. De csak az én szerepelek tulajdonosként. Nem értek ehhez ,ezért vagyok itt, mert szeretnék végre megszabadulni attól ami a nevemen van.

Hogy tudnám úgy eladni a házat, ha ő ott lakik. Nem akarok veszekedést, csak azt ,hogy ne legyen a nevemen.

Már az sem érdekel, hogy nem kapom meg azt a pénzt amit én raktam bele. Mivel őt ez nem érdekli, valamit tennem kell.

2013. febr. 25. 11:36
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha egyedül vagy tulajdonos és nincs haszonélvező, akkor simán eladod, őt meg felszólítod, hogy tűnjön el, ha nem megy rendőrrel ki lehet dobatni.

Az, hogy a hitelben "adóstárs" az egy dolog, attól még nincs joga sem ott lakni sem beleszólni az eladásba.

2013. febr. 25. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!