Elárverezi a bank a házat ha kérem?
A bank nem hülye. Az árverezésen ők is nagyot szívnak, ergo ha lát rá lehetőséget, hogy KP-ban jut az összeghez akkor nem fog árverezni.
Szerintem amúgy te KHR listára kerülsz ilyen esetben és az adóstársad is.
A banknak nem a házzal tartozol, hanem a felvett pénzzel.
Lehetséges sajnos, hogy nem tudják annyiért elárverezni, amennyivel tartozol, ebben az esetben a fennmaradó összeget fizetned kell.
Se, házad nem lesz, se pénzed. Nem egy jó megoldás.
Butaság lenne. Próbáld meg áron alul eladni. Ha a bank árverezi el, épp csak annyiért fogja eladni, hogy a kintlévősége megtérüljön, és Te nem kapsz belőle semmit. Most nagyon nehéz eladni az ingatlanokat, de meg kell próbálni.
Ha az adóstárs nem tulajdonos, akkor nem szólhat bele az eladásba. De nem értem, miért jó neki, ha fizeti a hitelt továbbra is?
Annyiért el lehet adni, mint amennyi a tartozás úgy tudom.
Nehéz helyzet, még 25 évig legyek adós,amikor nem is lakom ott. A másik fél meg jól rászedett. Magamnak köszönhetem. Kersem a kiutat.
Milyen "másik fél"? Most a neveden van vagy sem?
Ha igen, akkor add el, amennyiért akarod.
Ha nem akkor bizony azt nem tudod eladni.
Nem kell annyiért árverezniük amennyi adósság van rajta, lehet kevesebbért is (és a különbözet megmarad adósságnak).
"Annyiért el lehet adni, mint amennyi a tartozás úgy tudom. "
Akkor add el. Egyeztess a bankkal, hogy ezt hogyan tudod megtenni. Ugyanis ha a bank árverez, akkor jó ha a FELÉT megkapja érte. A többi tartozást meg egy összegben fogja követelni tőled fedezet híján.
A másik fél a másik adóstárs. De csak az én szerepelek tulajdonosként. Nem értek ehhez ,ezért vagyok itt, mert szeretnék végre megszabadulni attól ami a nevemen van.
Hogy tudnám úgy eladni a házat, ha ő ott lakik. Nem akarok veszekedést, csak azt ,hogy ne legyen a nevemen.
Már az sem érdekel, hogy nem kapom meg azt a pénzt amit én raktam bele. Mivel őt ez nem érdekli, valamit tennem kell.
Ha egyedül vagy tulajdonos és nincs haszonélvező, akkor simán eladod, őt meg felszólítod, hogy tűnjön el, ha nem megy rendőrrel ki lehet dobatni.
Az, hogy a hitelben "adóstárs" az egy dolog, attól még nincs joga sem ott lakni sem beleszólni az eladásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!