Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha a bank elárverezi a házat,...

Hanák József kérdése:

Ha a bank elárverezi a házat, utána még kell fizetnem a jelzáloghitelt?

Figyelt kérdés

Devizehiteleseknél, hiába fizetik a hitelt, a kölcsön összege folyamatosan nő.

Ha most inkább elárvereztetem a házat, utána a bank, ha nem kap annyit mint amennyivel SZERINTE még tartozok követelhet még valamit?

Elvileg a ház volt a hitel fedezete.

7 év alatt több milliót fizettünk, de a tartozás mégis több, mint az eredetileg felvett hitel.

2011. febr. 27. 17:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha elárverezi a házat, akkor a befolyt összegből levonja a költségeit és a hitel lezárásához szükséges összeget és elszámol az adóssal. Ha a ház kevesebbért ment el, mint a tartozás és a költségek összesen, akkor fennmarad valamennyi tartozás és megpróbálja behajtani a bank.

Viszont a HB érték alatt nem adhatja el.

2011. febr. 27. 17:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Úgy van ahogy az első írta.Ha árverezés után a bank felé még marad tartozás bizony azt is vissza kell fizetni..Ha mást nem a fizetésből levonják..
2011. febr. 27. 17:44
 3/10 anonim ***** válasza:

Igen, ha marad még adósság az árverezés után azt is ki kell fizetni.

Off: Mi az a HB érték?

2011. febr. 27. 17:49
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Elgondolkodtató, vajon melyik jobb elbukni most amíg van ereje az embernek újrakezdeni, vagy bízni a csodában, hogy egyszer csak rendeződik minden, és letelik a kölcsön.

Tehát ha havonta most 100000 a törlesztés 18 évig.

Akkor ha most elviszik a házat, és munkanélküli leszek, elmegyek segélyre :)amiből nem vonhatnak.

Akkor 18 éven keresztül marad a segély plusz nem kell fizetni a havi 100000 forintot.

Tehát ugyanannyim marad mintha kb. 130000 nettót keresnék, csak nem lesz hitellel terhelt házam.

Úgy tűnik mintha a egyre jobban megérné feketén dolgozni, és papíron vagyontalannak leni.

2011. febr. 27. 18:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Ne legyél ilyen pesszimista, bár értem a dilemmádat:( Az a baj, ha nem tudják miből vonni a megmaradt tartozást, akkor tovább kamatozik. Eladni nem érné meg jobban? Kevesebb az ingatlan értéke, mint a tartozás? Nagyon sokan vannak most ebben a helyzetben. Feketén dolgozni szerintem nem éri meg, csak a vállalkozót teszed gazdagabbá.
2011. febr. 27. 18:21
 6/10 anonim ***** válasza:

Hallottál már az inkasszóról?

Ha kiderítik a bankszámláidat, akkor leemelnek róla mindent, ami rajta van, azt' szevasz. Nem vizsgálják, hogy miből ment rá az összeg. Visszakövetelheted, ha olyat vettek le amiből nem vonhattak volna, de addig nyugodtan felkophat az állad.

Aztán ingóságokat is foglalhatnak abból a lakásból, ahova be vagy jelentkezve. Tök mindegy, hogy nem a tiéd a cucc, hanem a szállásadóé, vihetnek mindent, hacsak a tulaj nem tudja névre szóló számlával igazolni, hogy az adott tárgy az övé, nem a tied.

Szóval ha ezt az utat választod, akkor bújkálhatsz egész életedben a végrehajtó elől, és nagyon kell vigyáznod arra, hogy ne örökölj semmit, ne legyen a neveden soha semmi, mindent kézbe kapj, borítékba, és ne legyél sehova bejelentkezve. Különben rögtön vihetnek mindent.

(Persze így nyugdíjat se nagyon fogsz kapni, de a jelenlegi tendenciák szerint mire odakerülsz nyugdíj már úgyse lesz, úgyhogy ez tökmindegy. Viszont ha mondjuk lesérülsz nem bejelentett munka mellett, ki fizeti a táppénzedet?)

2011. febr. 27. 18:50
 7/10 A kérdező kommentje:

Pontosan ezen aggályok miatt nem mertem még meglépni.

Amennyiben a törlesztőrészleteket nem emelnék szinte korlátlanul, vagy legalább az elmúlt évekbe történ volna érdemi fizetésemelés, fel sem merült volna bennem a gondolat.

Az elmúlt 7 évben a fizetés alig pár százalékot emelkedett, a törlesztő, rezsi viszont közel duplájára.

Azon aggódok, mi van ha a tendencia megmarad, és megint megduplázódik 5 év múlva a kiadás, a bérek pedig maradnak.

2011. febr. 27. 19:27
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, bocsánat a szakzsargonért. A HB érték az a HITELBIZTOSÍTÉKI más nevén "menekülési" érték, az az a legnagyobb összeg, amiért az ingatlan nagyon gyorsan értékesíthető. Tehát fölértékelik a házat, az értékbecslési metodika elég összetett, a környéken hirdetett házak négyzetméteráraitól a közelmúltban realizált adásvételi szerződéseken szereplő összegeken át sok mindenből számított forgalmi értéket állapítanak meg. A HB pedig a forgalmi kb 80%-a. Erre azért van szükség, mert a forgalmi értéken nehéz gyorsan eladni valamit. A HB-n könnyű, ugyanakkor a HB védi a tulajt is, hogy mondjuk egy 10millás házra ne mondják, hogy 3-mat ér. Ennyiért ugyanis valszeg egy óra alatt elkelne, de óriási veszteséggel.
2011. febr. 27. 19:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Gyalázat ami itt folyik.....
2011. febr. 28. 18:30
 10/10 anonim válasza:
én is ezt csinálom. folyamatban van az árverezés. nekem több a havi törlesztöm mint a fizum. most munaknélkülin vagyok és nem fizetek
2011. márc. 2. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!