Mi a megoldás? Nem tudom fizetni a lakáshitelt.
Ha úgy érzed,hogy a bank elveszi a házat,érdemes neked árusítani,mert a bank áron alul adja el..Ő csak annyit kér érte amiből a saját részük fedezve van...
2009. szept. 9. 15:31
2/13 A kérdező kommentje:
Igen értem én, hogy számolják akkor most ezt? Az 5milló 4-ből levonják azt amit én már befizettem, és annyiért adják el, vagy pedig ők is a jelenlegi árfolyamot nézik, és akkor 6millió kell nekik. Egyébként árulom a lakást, de a kutyának se kell, még albérlőt sem találok... Köszönöm
Annyiért adják el, amennyiért megveszik. Ha 3, akkor 3, a többit meg majd még behajtják rajtad.
2009. szept. 9. 16:02
Természetesen a jelenleg fennálló tartozást nézik a jelenlegi árfolyamon! Nem sokat törődnek vele, hogy jó áron tudják eladni a lakást. Az albérlet pedig tök jó ötlet lenne, főleg így iskola kezdés tájékán egy csomó diák keres szállást. Hol van ez a kégli? Nincs közelben egyetem, főiskola? Mert akkor az ottani hirdetőfalon is kiírhatnád!
2009. szept. 9. 16:59
5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! A legközelebbi egyetem 30 km-re van a várostól, sajnos nincs igény rá, többször hirdettük. Ha a jelenlegi árfolyamot nézi a bank, akkor 6millióért kell neki eladni, és nekem is annyi lenne a tartozásom, ha egy összegben kéne visszafizetni. Lehetséges, hogy tisztán szálljak ki belőle?
A tartozásodat a jelenlegi árfolyamon nézi a bank, az ingatlant pedig a jelzálog szerződésben rögzített hitelbiztosítéki értéken (HB) próbálja értékesíteni. Nézd meg a szerződésedet, abban benne kell lennie ennek az értéknek.
Ha azon az áron nem jelentkezik vevő, akkor csökkenti az árát, és megpróbálja még alacsonyabb áron eladni, tehát sajnos neked jelenleg jóval több a bank felé a tartozásod, mint amennyiért árulják majd a lakásodat. Ilyenkor, ha elkel a lakás, Te továbbra is tartozni fogsz valamennyi összeggel a banknak attól függetlenül, hogy már nincs meg a lakás. Ez a rideg valóság:(
Próbálj egyezkedni a bankkal. Kérj türelmi időt, vagy próbáljátok átütemezni a hitelt. Semmiféleképpen nem jössz ki jól a dologból, ha elárverezik a lakásodat.
2009. szept. 9. 18:38
7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is a választ! Próbálom továbbra is árulni, csak sajnos eddig senki nem érdeklődött. Pedig fel van újitva, berendezéssel együtt adnám el, csak vigyék! 6milliót megérne....
Sajnos a bank nem 6 millióért fogja eladni, hanem olyan kicsi összegért, amennyiért tuti elviszik. Szerintem maximum 4 milliót fogsz kapni érte ha a bank adja el (vagy még annyit se) és akkor még mindig marad 2 millió tartozásod. Szóval próbálj ráhajtani az eladásra, mert nagyon rosszul jársz, ha a bank lép előbb. Az adóstárstól is megpróbálják levonni. Ha nincs jövedelem, akkor jön majd a végrehajtó is és mindent elvisznek. Ja, és természetesen a feleséged is belekerül ebbe a történetbe, hiszen a házassággal vagyonközösségre léptetek.
2009. szept. 9. 19:34
Merrefelé van az a lakás? Mert az érdeklődés attól is függ.
2009. szept. 9. 21:56
10/13 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: