Adnak így hitelt?

Figyelt kérdés

Ha valaki külföldön dolgozik, bejelentett, leinformálható munkahelyen az kaphat lakásvásárlási hitelt vagy személyi kölcsönt???

Kérlek titeket hogy a kérdésre válaszoljatok. Köszönöm.

2013. febr. 21. 12:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ha folyószámlára érkezik a külföldi bér és van megfelelő mértékű önerő is, akkor lakáshitelt kaphat.
2013. febr. 21. 18:50
 2/17 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

Attól függ, hogy melyik országban dolgozik. A munkaszerződése határozott vagy határozatlan időre szól-e, illetve a jövedelme bankszámlára érkezik-e. Többek között ezeket vizsgálják.

Én utoljára olyan külföldi ügyfélnek intéztem hitelt, aki Katar Állam, Doha városában dolgozott. Rengeteg banktól kértem állásfoglalást és a végén 2-3 bank lett volna hajlandó csak hitelezni az ügyletet. Egész hamar elintéztem, de folyósítást követően a fiókvezető azt mondta, ha utcáról beeső ügyfél lett volna, akkor valószínűleg a bank nem hitelezi meg....

Viszont szerintem ilyen esetben tanácsos olyan hiteltanácsadó segítségét kérni, aki már csinált külföldi jövedelmes ügyletet. Egyrészt azért mert egy lakáshitel általánosságban kb. 1 hónap. Ennyi időt nem biztos, hogy aki kint dolgozik, el tud tölteni Magyarországon, tehát vagy extrán fel kell gyorsítani a folyamatot, ami egy sima ügyfélnek nem menne, másrészt elképzelhető, hogy pont a sok kintlét miatt meghatalmazást adnál valakinek, a meghatalmazásos ügyletek pedig bonyolultabbak. Nem árt, ha van valaki az ügyletben, aki tudja, hogy miért kell konzulhoz menni és mi is az az apostille, illetve milyen esetben kell rátenni a meghatalmazásra.

Ha nem meghatalmazásos az ügylet, tehát mondjuk hetente hazajáró külföldi dolgozó vagy, akkor sem jöhet rosszul valaki, aki érti a dolgát, elmond előre mindent.

Olyan hiteltanácsadót kell választani, aki leinformálható, ügyfeleinek a bankok adnak kedvezményeket, díjmentesen dolgozik és nem csak egy bank ajánlatát próbálja tukmálni, hanem több bankkal áll kapcsolatban és arra a több bankra kalkulációkat is készít Neked.

2013. febr. 21. 20:33
 3/17 Felülmúlhatatlan ***** válasza:
Személyi kölcsönnél viszont szigorúbbak, ott mindenképp bankszámlára érkező jövedelem kell és határozatlan munkaviszony...
2013. febr. 21. 20:35
 4/17 Felülmúlhatatlan ***** válasza:
illetve fontos, hogy nem minden országból fogadnak el jövedelmet
2013. febr. 21. 20:35
 5/17 A kérdező kommentje:

Angliáról van szó. Határozatlan idejű munkaszerződés van. A férjem 4 éve és lassan 2 éve dolgozom a cégnél. Természetesen a fizetésünk bankszámlára érkezik. Nem járunk haza minden hétvégén. Igazából ezért is érdekelne, mert nyáron hazamennék látogatóba, és ha lehet akkor intéznénk lakásvásárlási hitelt.. Csak hát fogalmunk sincs hogy ilyen esetben adnak-e ha külföldön dolgozik valaki.

Köszönöm a válaszokat.

2013. febr. 21. 20:44
 6/17 A kérdező kommentje:
bocsánat elírtam. Én dolgozom 2 éve..
2013. febr. 21. 20:45
 7/17 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

szia, Anglia elméletben jó és ha megfelelő mértékű a jövedelem, akkor gond nem lehet. Érdemes lenne csinálni rátok előszűrést, kalkulációt és akkor mindennel tisztában lennétek, mire Mo-ra jöttök...

Mennyit lennétek itthon?

2013. febr. 22. 15:37
 8/17 anonim ***** válasza:
Azon kívül, hogy magadat reklámozod, érdemes lett volna közölni a kérdezővel, hogy majdnem az összes banknál alapfeltétel a Magyarországon szerzett jövedelem és bejelentett lakcím. Azt sem lenne mellékes tudni, hogy a UK-ban vagy itthon óhajtanak lakást vásárolni, mert nem éppen mindegy...
2013. febr. 25. 00:16
 9/17 A kérdező kommentje:

ma 00:16

Van Magyarországon állandó bejelentett lakcímem. Mint írtam ingatlan vásárolnák de Magyarországon. Mivel külföldön dolgozunk így külföldi jövedelemmel rendelkezünk.

Érdeklődtünk mi is, és van bank aki adna hitel külföldi jövedelemmel is, csak a gond az hogy elég magas önerőt kérnek hozzá. Míg valaki magyar fizetéssel rendelkezik annak elég 15% önerő addig a külföldi jövedelemre 30-50% -os önerőt kérnek...15% még tudunk teljesíteni de 30-50%-ot sajnos nem.. Ez a gond.

2013. febr. 25. 01:51
 10/17 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

"Kedves" 8. hozzászóló. Kérlek írd meg, hogy mely ponton "reklámoztam" magam a hozzászólásaimban. Az oldal szabályzata ezt tiltja, így nem is teszem...

Ha jobban visszaolvasol, akkor látod, hogy leírtam, hogy nem mindegy mely országból származik a jövedelme és erre a kedves kérdező vissza is írt, hogy Angliából.

Így jelezném, hogy ismereteid nem helytállóak, mert nem csak Mo-i jövedelmet fogadnak el. A lakcím kérdésig pedig el sem jutottunk, mert az önerős résznél elakadtunk, így a lakcímre nem hívtam fel a figyelmét még....

2013. márc. 1. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!