Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Félnem kellene a Creditforte...

Félnem kellene a Creditforte cégtől?

Figyelt kérdés

A vatera által megbízott cég... Van-e joguk inkasszózni? (valahol olvastam, hogy nincs) Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?

Sztori:

Frissen reggeltem a vaterára, kb 40-50 terméket feltettem, (kiemeltem kb 10-et), majd jött egy levél miszerint biztonsági ellenőrzés küldjek személyiigazolványt (addig inaktívvá tették a fiókomat, aukciók törlése), ezt meg is tettem volna, DE a vevőknek küldtek üzenetet hogy inaktív lettem és ne bonyolítsák le velem az adásvételt (kb 4 vevőm volt, filléres termékekről van szó 1-2 ezres)....

Én ezután nem küldtem az okmányokat, jött a számla a kiemelésekről és a termékfeltöltésről 17000. én nem fogom ezt kifizetni. Igazságtalannak tartom, mert igazából kreálok én is egy ilyen céget és törlöm a felhasználók aukcióit ilyen-olyan ürüggyel?:( ( ha küldtem volna az adatokat sem állítják vissza az ukciókat, ki kellett volna csengetnem az összeget úgy is, de én ilyen cégről hallani sem akarok...)

Nos tehát: inkasszózhatnak vagy nem?Köszi!!

2013. febr. 12. 16:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem tartottad be a Vatera szabályait, szerintem ne reklamálj, és addig fizesd ki, amíg ilyen kevés.
2013. febr. 12. 18:17
 2/9 A kérdező kommentje:

DE betartottam:)

Semmilyen levél nemjött mely a következőket tartalmazná: önlicit, szabályszegés, csalás stb.

Csak ellenőrzés. De a fent leírtak miatt ennek nem tettem eleget természetesen.

Olvasási készség 0?:)

2013. febr. 12. 18:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Jogerős fizetési meghagyás vagy bírósági ítélet nélkül nem inkasszózhat. Ha fizetési meghagyásos eljárást kezdeményeznek és majd ott ellentmondasz, akkor perré alakul az ügy, és a bíróságon majd érvelhetsz az igazad mellett.
2013. febr. 12. 19:23
 4/9 anonim ***** válasza:

Dehogy tartottad be, hiszen nem küldted el a kért igazolványt. Az oldal használatáért pedig fizetned kell.

Szabályzatot olvastad? Vagy az olvasási készség 0?

2013. febr. 12. 21:15
 5/9 A kérdező kommentje:
Látom nem érted. Azért nem küldtem az okmányokat mert törölték az aukciokat... Ha elküldöm sem állítják vissza, a 17000 ftot ki kell fizetnem. A SEMMIÉRT. DE a fiokomat visszaaktivaltak volna. Abból nem kerek köszönöm. Arra pedig nem adtam okot hogy ellenorizzenek, az aszfben pedig egy szó sem esik arról hogy törlik a licitjeimet érdemleges indok nélkül, és a keres teljesítése ellenében sem állítják vissza.
2013. febr. 13. 00:19
 6/9 A kérdező kommentje:
A korlátozás abban az esetben lenne jogos ha szabályt szegtem volna. EZ a 17 ezer ft a semmire menne mert kb 2 napig voltak fent a hirdetések...:( Ezután kaptam az ellenőrző levelet, fiók korlátozva. Aukciok törölve... Egyből erre kérdeztem rá: ha elküldöm is ki kell fizetnem a díjakat? ( Annak ellenére hogy szabalyszeges nélkül törölték, ahogy ők fogalmaznak véletlenszerű ellenőrzés miatt). Neked hogy esne hogyha regisztralnal valahová pár nap utan tiltanak és 17000 ftot követelnek... A semmiért. DE hasznalhatod a fiókot ha elkuldod az adatokat és kifizeted.... PERSZE az aszfben az szerepel hogy az aukció sikertelensége ellenében is fizetni kell, amit megértek ha szabálytalan lettem volna, VAGY nem tudtam volna eladni... TEHAT az előtt törölték mielőtt az adatokat kérték.
2013. febr. 13. 00:24
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem ismerem pontosan a vaterát, de ha jól értem, a kiemelésért fizetni kell, ők viszont inaktiválták a fiókodat, azaz nem hogy kiemelésed nem volt, hanem semmid se, úgy hogy nem értem, miért kéne fizetned. Ha követelnek, menjenek bíróságra, aztán ott mutassák meg, hogy mit szolgáltattak a pénzért cserébe.
2013. febr. 13. 00:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem sem jogos a vatera követelése! Miért lenne az,ők törölték az aukcióidat,tehát nem tudtad eladni,nem jött létre üzlet. Még ha visszaállítják az aukciókat,akkor oké,de így nehogy fizess nekik. Írj a Vaterának és a Creditforte cégnek is. Írd meg nekik,hogy nem vagy hajlandó fizetni és adják nyugodtan bíróságra. Egyébként nem hiszem,hogy nyernének,mert nem jogos a követelésük.
2013. febr. 13. 21:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Ezt a sztorit mintha olvastam volna a homáron is...

[link]

2013. febr. 14. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!