Ha diákhitel2-m van, itt olvastam, hogy 10 félévre lehet igényelni, az 5 év, viszont én még tanulok, akkor mi a teendő?
Nem értem.
Most egyetemista vagy már? Vagy majd az leszel?
Mindig csak az aktuális félév kezdete körül igényelheted arra a félévre és minden szemeszterben újat kell igényelned ha továbbra is kéred.
Oké, viszont a kérdést még mindig nem teljesen értem, de azért próbálok úgy válaszolni, ahogy leginkább logikus.
Azt kérdezed, hogy miért nem igényelheted 10 félévre egyből a diákhitelt?
Azért, mert a diákhitel szerződésből minden félévben újat kell kötni. Tehát egyszerre csak egy, a következő félévre veheted fel, aztán ha később is akarsz akkor félévente mindig újra fel kell venni.
Vagy azt kérdezed, hogy te már mondjuk tanulsz 3 éve, de a diákhitel 2 csak mostantól van, ezért mostantól akarod igényelni? Akkor visszamenőlegesen nem tudsz igényelni, tehát ha még 2 éved van hátra, akkor csak a maradék 2-re tudsz felvenni és azzal fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!