Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hiányzik 50 ezer a számlámról,...

Hiányzik 50 ezer a számlámról, mi a teendő? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Előző hónapban levettem 50k-t a számlámról bankautomatánál. Aztán most nézzük a bankszámlakivonatot amit küldtek és rajta van, hogy levettem az 50 ezret aztán közvetlen alatta szintén 50 ezer Ft levétel még aznap.

No a lényeg az, hogy valamiért kétszer vonták le az 50 ezret. Ilyenkor mi a teendő? Hogy lehet bebizonyítani, hogy ők hibáztak? Oké, hogy bemegyek a bankba de mit lehet ezzel kezdeni? Járt már valaki így?

2012. dec. 24. 19:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Viszed a bizonylatot a te készpénzfelvételedről, a másikat meg mondod, hogy bizonyítsák be ők. Akár bíróság előtt, mert te ki nem fizeted.
2012. dec. 24. 20:19
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Ja, és persze ha nem hajlandók jóváírni, akkor per.

Elmész egy közjegyzőhöz, kérsz tőle fizetési meghagyást 50ezer forintra a bank ellen. Plusz annyi forintra, amennyibe kerül az eljárás.

Aztán vagy kifizetik, vagy nem. Ha kifizetik, akkor jó.

Ha meg ellentmondanak, akkor per lesz.

A perben kérheted, hogy ők mutassanak valami bizonyítékot, hogy te azt a pénzt felvetted (mondjuk bankautomata videofelvételek illetve tranzakciós bizonylatok), ha azt állítják, hogy személyesen, akkor aláírás a felvételről, bankfiók videofelvételei, stb.

Ha meg nem tudnak semmit mutatni, akkor fizessék vissza a pénzt meg az időközbeni kamatait.

2012. dec. 24. 20:43
 3/13 A kérdező kommentje:
A bizonylat már nincs meg sajnos.
2012. dec. 24. 21:16
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem is kell a bizonylat.

A bankok pontosan tudják (évekig tárolják pont ilyen esetek miatt), hogy a KP felvétel melyik bank melyik ATMjéből történt. Mutatod majd az eredeti bankkártyádat a bankban és állítod, hogy te akkor és ott nem vettél fel KP-t.

Teszel majd feljelentést ismeretlen tettes ellen, hogy lemásolták a kártyádat.

A bank pedig majd jóváírja a nyomozás lezárultával az összeget.

2012. dec. 24. 21:23
 5/13 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem nem lesz ebből probléma, látni fogják, hogy dupla könyvelés történt.
2012. dec. 24. 21:43
 6/13 anonim ***** válasza:
82%

Tbb éves pereskedés előtt inkább érdemesebb lenne bemenni a bankba, legközelebb 27-én lesznek nyitva. Vidd be a bankszámlakivonatot és a kártyát. A rendszerben ki lehet keresni (nem kell hozzá a bizonyat), hogy pontosan mikor, melyik automatánál történt a kp. felvét. Ha csak 1x vetted fel, és téves könyvelés történt, pár napon belül vagy akár még aznap visszaadhajták a pénzt. Ez attól is függ, hogy a saját bankodnál vetted-e fel a pénzt. Ha viszont a bank szerint 2x vetted fel a pénzt, akkor nem lesz könnyű bebizonyítani az ellenkezőjét, hiszen a PIN kódot csak te tudhatod, a kártya meg ott van nálad, nem vesztetted el.

Én vásárlásnál jártam már úgy, hogy 2x húzták le, betelefonáltam a bankba, törölték a dupla terhelést, visszakaptam a pénzt.

2012. dec. 24. 23:18
 7/13 anonim ***** válasza:
19%

Elárulná valamelyik rettentő okos, hogy a #4-es választ miért kellett NULLA %-ra lepontozni, mikor totál korrekt?

Nem kell semmiféle bizonylat. Csakis az eredeti kártyát kell tudni bemutatni bizonyítandó, hogy azt nem lopták el tőled. Minden más adat megvan a banknál.

2012. dec. 25. 09:48
 8/13 anonim ***** válasza:
81%

Bár nem én pontoztam le, de az a feljelentés - nyomozás lezárása utáni jóváírás rész butaság.

Itt szó sincs kártya lemásolásról, feljelentésnek semmi jogalapja nincs.

2012. dec. 25. 10:36
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

már miért ne lenne?

2 verzió van:

1., A bank elismeri, hogy dupla tranzakció lett. Ilyenkor ugye egyértelmű, hogy jóváírják, tehát nincs tovább a történet.

2., Hogy a bank nem ismeri el a dupla tranzakciót és kérni fogja az eredeti kártya bemutatását. Ha azt sikerül bemutatni, akkor a következő lépés, hogy valaki lemásolta a kártyát. Ilyenkor viszont szükséges lesz a feljelentés (természetesen mindenféle nyomozás vagy egyéb következmény nélkül), eltelik egy kis idő és utána lesz jóváírás.

2012. dec. 25. 11:29
 10/13 anonim ***** válasza:
80%
Ha lemásolták volna a kártyát, annak nagyon kicsi lenne az esélye, hogy pont ugyanazon a napon, ugyanannál az ATM-nél, ugyanakkora összeget vettek fel a másolt kártyával.
2012. dec. 25. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!