Bankot szeretnénk váltani, mi a menete?
OTP-nél van számlája a páromnak is és nekem is, de már elég abból, hogy mindenért sokat vonnak.
Párom múlt hónapban elhagyta a bankkártyáját, le is tiltatta rögtön ez 1500 Ft-ba került, aztán nem igényelt új kártyát (ami szintén 1500 lett volna), mert novemberben amúgy is küldik neki az újat. Szóval bement egy OTP-be, hogy levegye a számlán maradt pénzt, amire a bank a felvett összeg 10%-át levonta.
Tehát, ha jövő hónapban egyben venné le a pénzt, akkor sem járna jól.
Kérdés: válthatunk-e úgy bankot, hogy a következő fizuját már oda utalják? Általában 5.-éig érkezik a fizuja. Tehát előbb szüntessük meg az otp-s számlát és utána másik bank, vagy csinálhat most új számlát, amíg az otp-nél is megvan neki? Mikor kell a munkahelyen "jelenteni" az új számlaszámot?
Köszi a válaszokat, bocsi, ha bonyolult!
persze, lehet egyszerre több banknál is számlád.
amint kész van a bankszámla, utána már lehet szólni a munkáltatónak.
Teljesen igazatok van : az OTP már olyan elképesztő költségeket számol fel, ami Mo-on a legmagasabb, a többi banknál ennél jóval alacsonyabbak a költségek!
Én is váltottam, én a K&H Banknál nyitottam egy "Emeltszintű elektronikus bankszámlacsomagot", ami itt csak havi 500 Ft számlavezetési díjba kerül, ugyanez az OTP-nél 1300 Ft volt...
Nézzétek meg a kondicióit, szerintem nagyon előnyös, legalábbis nekem nagyon bevált, már másfél éve ezt használom. :D
1.) Nyissatok egy bankszámlát valamelyik másik banknál (a bankkártya elkészítése kb. 5-10 nap lesz)...
2.) A munkahelyen írassátok át a bankszámlaszámot az újra ...
3.) Az OTP számlán levő pénzt esetleg NetBankon keresztül is átutalhatjátok az új bankszámlára, ha itt az átutalásotok a számlacsomagban díjmentes.
4.) Ezután mondja le a bankszámláját az OTP-ben (ez pár hetes "túra" az OTP-nek, nem megy azonnal)...
Tehát a lényeg : minél gyorsabban nyissatok egy másik bankszámlát, ahogy megvan hozzá a bankkártya, azonnal használhatjátok az ide érkező pénzeket. (Már a számlanyitás napján is érkezhet ide pénz, csak éppen nem tudjátok felvenni, max. a bankban a pénztárnál, de az mindenütt költségekkel jár.)
Nekem a K&H Bank Emeltszintű számlacsomagja azért is tetszik, mert ingyenesen tartalmaz egy 700ezer Ft-os élet- és balesetbiztosítást (máshol ilyenért külön fizetni kell).
Kaphatsz hozzá dombornyomott bankkártyát is, akár 2-3ezer Ft betéttel (ezt az OTP csak 300ezer Ft betéttel adja meg). :D
Köszönöm a válaszokat! Aranyosak vagytok!
Nos a levonásokról: nemrég jött a múlt havi számlakivonat és abban van benne, hogy a kártya letiltásáért 1500-at vontak, a benn maradt pénz levételéért pedig 530-at (50 valahány ezer volt még a számlán). Ráadásul így mínuszba tették a számlát (A hitel nem volt rajta), pedig a párom direkt kihangsúlyozta, hogy nullázni szeretné a számlát. Na de biztos nem értenek magyarul.
K&H-tól jött el a párom, mert ott meg az volt a baj, hogy 1,5 évig kellett a nyakukra járni, hogy ugyan szüntessék már meg a számlát. De ők nem ezt tették, hanem minden hónapban küldték, hogy most 300, most 400 forint számlavezetési díjat (vagy mit) fizessünk. 1,5 év után csak felfogták, hogy szüntessék már meg!!!
Szóval másik bank lesz, csak még nem tudom melyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!