Úgy hallottam, hogy lehet fogorvost váltani úgy, mint háziorvost. A váltás ingyenes? Megoldható, hogy körzeti legyen az, akit választ (vagy csak maszek)? Mi a váltás menete?
?????
"Saját" fogorvosod nincs. Ha az SZTK-ba mész, akkor oda mész ahová akarsz, ha maszekhoz akkor szintén.
A háziorvos azért más egy kicsit, mert ott le vagy jelentve, a háziorvos havonta fejpénzt kap a nála jelentett emberek után. Ebből is tartja fent a rendelőjét.
De háziorvoshoz is ahhoz mész akihez akarsz. Régen ugyan voltak körzetek, de az se volt kötelező, én pl. kiskoromban, 40 éve sem a körzetileg illetékes orvoshoz jártam, hanem egy másik körzetbe. Nem volt akkor sem belőle semmi gond.
A fogorvosnál ez kicsit másképp van, hiszen az OEP fejpénzt nem fizet, tehát csak a kezeléseket téríti. Tehát nem vagy "lejelentve" sehol. Ha SZTK orvoshoz mész és olyan kezelést csináltatsz ami ingyenes, akkor nem kell fizetned bármelyik orvoshoz mész is.
XI. körzethez tartozom és a X. körzetbe szeretném a váltást ide: [link]
Ez lehetséges? Barátnőm ide jár, mert ebbe a körzetbe tartozik és én is szívesebben járnék ide több okból is (nem maszek kezelésre)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!