Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A barátommal össze akarunk...

A barátommal össze akarunk költözni. Melyik hitel a legmegfelelőbb?

Figyelt kérdés
Házat szeretnénk venni vagy telket és építkezni. Melyik a legmegfelelőbb hitel és miért? sokan azt mondják össze kell házasodnunk és akkor többet adnak. De azt én csak végső esetben szeretném (21 éves vagyok ő 22)
2012. okt. 30. 11:28
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha még nem laktatok együtt, akkor nehogy hitelt vegyetek fel! Béreljetek ki egy lakást, és ott próbáljátok ki az együttélést. Ha nincs semmi gond fél-egy évig, akkor utána lehet nézni majd sajátot, de szerintem akkor sem fontos, nekünk sincs, tök jól elvagyunk a bérlakásban is.
2012. okt. 30. 11:37
 2/9 A kérdező kommentje:
Falun lakunk és itt vannak földjeink, telkeink. Tehát itt is szeretnénk maradni. Itt nincs bérlakás mindenféleképpen építkezünk vagy házat vásárolunk. Jól megvagyunk szinte együtt élünk hol az én szüleimnél hol az övénél. De köszi :)
2012. okt. 30. 11:42
 3/9 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

A hitelfelvételt én sem kapkodnám el a helyetekben.

Házasodni nem kell a hitelhez, nem befolyásolja a bank által adott összeget sem. Kamattámogatott hitelt is lehet igényelni egyedülállóaknak, élettársaknak egyaránt.

Hogy számotokra melyik a legmegfelelőbb hitel és hogy hol, azt rengeteg dolog befolyásolja.

Hol szeretnétek vásárolni és mennyiért, mennyi önerőtök van a vásárláshoz, milyen meglévő fizetési kötelezettségeitek és igazolható nettó jövedelmeitek vannak.

A fenti adatok ismeretében lehet megnézni, hogy a bankok ajánlatai közül számotokra melyik a legmegfelelőbb.

2012. okt. 30. 11:43
 4/9 anonim ***** válasza:
Mennyi spórolt pénzetek van? Mennyi a keresetetek 1. hónapban? Mennyi hitelt akarok felvenni, és hány évre?
2012. okt. 30. 11:46
 5/9 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

ha vidéken laktok, akkor fontos, hogy hány fő lakik a településen, mert a nagy bankok kistelepüléseket kevésbé finanszíroznak, azokat inkább takarékszövetkezetek hitelezik meg.

Vidéken építési hitelnél szerintem jó ha van 50-60% önerő.

2012. okt. 30. 11:46
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Persze tudom hogy ezek szükségesek hozzá, de nekem bankokat mondjatok, hol próbálkozzak egyáltalán? Melyik bankot ajánljátok?
2012. okt. 30. 11:48
 7/9 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

de nem tudunk bankot mondani, amikor nem tudjuk a település lélekszámát vagy nevét és hogy mennyi lesz a vételár vagy az elkészült ingatlan.

Ha most azt írom, hogy MKB, majd kiderül, hogy 3milliós az ingatlan, akkor felesleges volt elmenned a bankba...

Ha azt mondom, hogy Erste, de kiderül, hogy olyan kicsi a település, hogy az elmúlt 3 évben egy darab becslést sem csinált egy bank sem, akkor megint rossz helyre küldtelek...

2012. okt. 30. 12:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Mi alapján ajánljunk nektek bankot?

Nem derül ki a kérdésedből, hogy melyik településen vennétek házat, vagy hol építkeznétek, mennyi a jövedelmetek, mennyi pénzetek van, mekkora értékű ingatlant szeretnétek, stb, stb?

Ez mind-mind befolyásolja a bankválasztást, de ilyen fiatalon én se javaslom a hitelfelvételt, inkább az intenzív megtakarításban gondolkozzatok és ha rendszeresen (akár évekig) tudtok félretenni havonta, csak akkor szabad hitelt felvenni.

2012. okt. 30. 12:25
 9/9 anonim ***** válasza:

- mennyi a jövedelmetek

- hány éves a munkaviszonyotok

- hol akarok házat venni/építeni

- milyen fedezetetek van esetleg

- mennyi spórolt pénzetek van

Arra számítsatok, ha házat akartok venni, akkor körülbelül annak a 25-30%-ra kell önerő, tehát ha 5 milliós házat akartok venni, akkor rendelkeznetek kell másfél millió forinttal körülbelül és a maradék 3,5 millióra kaptok hitelt.

2012. okt. 30. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!