Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Fundamentával kombinált...

Fundamentával kombinált lakáshitellel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Figyelt kérdés
1,6 milliós fundamentát beszámítva szeretnénk hitelt felvenni. 2 éve fizetjük. Melyik bankhoz érdemes fordulni? Vajon mennyi hitelt kaphatunk? Hogyan történik ebben az esetben a részletfizetés? Bármilyen tapasztalata van valakinek ezzel kapcsolatban?
2012. okt. 17. 21:32
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Van kihelyezett gyámjuk. Nem a rokonaink.
2012. okt. 22. 16:24
 12/29 anonim ***** válasza:

Ok, értem.

A kis értékű ingatlanok esetében az OTP-nél érdemes próbálkozni, mert ott nem akadály az alacsony érték, viszont nagy a valószínűsége, hogy nem lesz elég az önerőtök. Ennek az az oka, hogy a bank a HB érték (Hitelbiztosítéki érték) bizonyos %-át adja hitelbe és ez vidéken, községben alacsonyabb, mint pl a Fővárosban, vagy nagyvárosokban. A bank nem fogadja el a gyámhivatali becslést, ők csak a saját értékbecslőjük eredményét veszik alapul és ebből számolják ki, hogy max mennyi hitelt adnak az ingatlanra.

Ilyen esetben, mivel nem túl nagy összegekről van szó, lehet érdemes lenne 2 részből összerakni a hitelt. Felvennétek annyi lakásvásárlási hitelt, amennyi a házra terhelhető, a különbözetet ami még hiányzik (max 500.000Ft)személyi kölcsönből lehetne pótolni.

Ehhez viszont megfelelő jövedelem kell, hogy sikerüljön. Azt is meg kell nézni, hogy a személyi kölcsön törlesztőrészletét és a lakáshitelt tudnátok-e egyszerre fizetni.

Keressetek a környéketeken egy nagyobb hitelközvetítő céget, ők biztos tudnak ebben megfelelő tanácsot adni.

(Én is tudnék, de én a fővárosban vagyok:))

2012. okt. 22. 17:19
 13/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget! :-) A fennmaradó részt szüleink is meg tudnák előlegezni. Persze, az lenne a legjobb, ha minél több hitelt kapnánk, és arra nem lenne szükség. Mivel egyikünk szüleinek sem szeretnénk a házára jelzálogot tetetni, az a lényeg, hogy mehessen a sajátunkra.

Lehet butaságot kérdezek, de ha tegyük fel a bank felbecsüli a házat 4,5 millió forintra (ami nem is lehetetlen), és ennek bizonyos százalékát adja ide mint hitelt, attól mi megvehetjük 3,2 millióért? Végülis ahhoz már mi közük, ha a ház többet ér... Bár tudom, hogy némelyik bank előre kéri az adásvételit. De nem mindegyik...

A Fulát lehet megszüntetjük inkább, illetve majd a törlesztő részlet függvénye lesz. Van egy másik is különben, az 800 ezres, és novemberben jár le. De nem tudom azt fölvehetem-e, ha már lesz banki jelzálog a házon. Az jó lenne felújításra...

2012. okt. 22. 18:37
 14/29 anonim ***** válasza:

Az a probléma, hogy az OTP bekéri a Földhivatal által érkeztetett Adásvételi Szerződést a hiteligényléskor, így tudni fogják a vételárat, bár már hallottam olyat is, hogy megoldották az előzetes becslést. (Ezért tanácsoltam, hogy fordulj nagyobb hitelirodához, mert ők esetleg olyat is meg tudnak oldani, amit Te nem...)

Ne mondd fel a Fundamentádat, ha tudod fizetni, mert lakáscélú hitelt előtörleszthetsz vele és amelyik szerződés legalább 4 éves, arra már jár a 30% állami támogatás is.

2012. okt. 22. 18:52
 15/29 anonim ***** válasza:
kieg az előzőhöz. A Fundamenta 1,5 millió Ft hitelig, ha van adóstársad, nem tesz jelzálogot a házra, tehát nem gond, ha lesz hitel a házon, így is fel tudod venni a hitelrészt is.
2012. okt. 22. 18:56
 16/29 A kérdező kommentje:

Na ez az utolsó nagyon jó hír, örülök. Annyiból azért már sok mindent meg lehet csinálni a házon. :-)

Azt bánom már, hogy csak 5 ezerrel fizettem, nem 20-szal, most a fejem se fájna, hogy hova menjek hitelért, éppen elég lenne.

Akkor ha jól értem, ez OTP is előre kéri az adásvételit, és csak utána bírálja el a hitelt...

2012. okt. 22. 19:22
 17/29 anonim ***** válasza:

Ne bánkódj, már látom, hogy meg fogod így is oldani, ha máshogy nem, egy kis szülői segítséggel:)

Sok sikert!

2012. okt. 22. 19:46
 18/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Majd azért megírom a fejleményeket. Sajnos a szüleim se milliomosok, nem szívesen veszem el az utolsó kis tartalékukat, még ha az örökség előleg is. Nagymama háza eladó, abból kapnék így kevesebb örökséget, de hát ki tudja mikor kel el, nem kicsi a ház... Anyukám az egyedüli örökös, de 3 felé osztanánk. Ez meg ugye alkalmi vétel, muszáj lecsapni rá. Én még bizakodok, hogy hátha sikerül a hitelből megoldni! És persze, hogy nem csapják le az orrunk elöl. Bár az ingatlanos biztatott... Még egyszer köszönöm a kedvességed!!! :-)
2012. okt. 22. 20:03
 19/29 anonim ***** válasza:
Megköszönöm, ha leírod a fejleményeket. 9 éve az a munkám, hogy pénzügyi tanácsokat osztogatok, elég nagy tapasztalatom van, jelenleg is egy országos tanácsadó irodában dolgozom, de minden ügyből tanulok valami újat én is:).
2012. okt. 22. 20:20
 20/29 A kérdező kommentje:
Jelentkezni fogok, ígérem!!! :-) Remélem minél hamarabb... ;-)
2012. okt. 22. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!