Fundamentával kombinált lakáshitellel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Ok, értem.
A kis értékű ingatlanok esetében az OTP-nél érdemes próbálkozni, mert ott nem akadály az alacsony érték, viszont nagy a valószínűsége, hogy nem lesz elég az önerőtök. Ennek az az oka, hogy a bank a HB érték (Hitelbiztosítéki érték) bizonyos %-át adja hitelbe és ez vidéken, községben alacsonyabb, mint pl a Fővárosban, vagy nagyvárosokban. A bank nem fogadja el a gyámhivatali becslést, ők csak a saját értékbecslőjük eredményét veszik alapul és ebből számolják ki, hogy max mennyi hitelt adnak az ingatlanra.
Ilyen esetben, mivel nem túl nagy összegekről van szó, lehet érdemes lenne 2 részből összerakni a hitelt. Felvennétek annyi lakásvásárlási hitelt, amennyi a házra terhelhető, a különbözetet ami még hiányzik (max 500.000Ft)személyi kölcsönből lehetne pótolni.
Ehhez viszont megfelelő jövedelem kell, hogy sikerüljön. Azt is meg kell nézni, hogy a személyi kölcsön törlesztőrészletét és a lakáshitelt tudnátok-e egyszerre fizetni.
Keressetek a környéketeken egy nagyobb hitelközvetítő céget, ők biztos tudnak ebben megfelelő tanácsot adni.
(Én is tudnék, de én a fővárosban vagyok:))
Köszönöm a segítséget! :-) A fennmaradó részt szüleink is meg tudnák előlegezni. Persze, az lenne a legjobb, ha minél több hitelt kapnánk, és arra nem lenne szükség. Mivel egyikünk szüleinek sem szeretnénk a házára jelzálogot tetetni, az a lényeg, hogy mehessen a sajátunkra.
Lehet butaságot kérdezek, de ha tegyük fel a bank felbecsüli a házat 4,5 millió forintra (ami nem is lehetetlen), és ennek bizonyos százalékát adja ide mint hitelt, attól mi megvehetjük 3,2 millióért? Végülis ahhoz már mi közük, ha a ház többet ér... Bár tudom, hogy némelyik bank előre kéri az adásvételit. De nem mindegyik...
A Fulát lehet megszüntetjük inkább, illetve majd a törlesztő részlet függvénye lesz. Van egy másik is különben, az 800 ezres, és novemberben jár le. De nem tudom azt fölvehetem-e, ha már lesz banki jelzálog a házon. Az jó lenne felújításra...
Az a probléma, hogy az OTP bekéri a Földhivatal által érkeztetett Adásvételi Szerződést a hiteligényléskor, így tudni fogják a vételárat, bár már hallottam olyat is, hogy megoldották az előzetes becslést. (Ezért tanácsoltam, hogy fordulj nagyobb hitelirodához, mert ők esetleg olyat is meg tudnak oldani, amit Te nem...)
Ne mondd fel a Fundamentádat, ha tudod fizetni, mert lakáscélú hitelt előtörleszthetsz vele és amelyik szerződés legalább 4 éves, arra már jár a 30% állami támogatás is.
Na ez az utolsó nagyon jó hír, örülök. Annyiból azért már sok mindent meg lehet csinálni a házon. :-)
Azt bánom már, hogy csak 5 ezerrel fizettem, nem 20-szal, most a fejem se fájna, hogy hova menjek hitelért, éppen elég lenne.
Akkor ha jól értem, ez OTP is előre kéri az adásvételit, és csak utána bírálja el a hitelt...
Ne bánkódj, már látom, hogy meg fogod így is oldani, ha máshogy nem, egy kis szülői segítséggel:)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!