Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » LTP-vel kombinált hitelem...

LTP-vel kombinált hitelem van, mi van, ha nem fizetem?

Figyelt kérdés
Ha nem fizetem az LTP-t (az egész egy rakás szemét, mert 8 évre lett megkötve), akkor felmondják a hitelem? Nem tudom fizetni már a hitelt sem, nemhogy azt a pluszt, amire azt mondták anno, hogy jaj, de jó lesz nekem.
2012. aug. 23. 21:38
 1/5 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
30 % Állami támogatás egy rakás szemét? Ha nem kell akkor tényleg nem kell fizetni. De ha befizettél 4 évet, akkor akár be is lehet törleszteni a hitelbe, és így kevesebbet kellene fizetni havonta.
2012. aug. 24. 00:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Osztom az előttem szóló véleményét.

Kérj szerződés módosítást. Előtörlesztéssel kisebbek lesznek a havi terheid.

Ha nem fizeted az ltp-t egyrészt felmondják a hiteled, másrészt pedig ha már csúszásban vagy, akkor az állami támogatást sem írják jóvá teljes mértékben az ltp-n, és a kiutalás is csúszik.

2012. aug. 24. 09:22
 3/5 A kérdező kommentje:

Krisztián, nem arra gondoltam (2 ltp-nk is van ezen kívül, de csakis 4 éves). Beforgatni nem lehet,csak a 8. év végén, amikorra már tudjuk, h az éves hozama pár százalék csupán.

A 8 évvel van bajom, meg simán azzal, hogy már nem tudom fizetni a hitelem, és az ltp árát inkább abba tolnám (bár értem én, h az is oda megy végül is).

Mindenesetre köszönöm a válaszokat.

2012. aug. 24. 10:00
 4/5 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Ha letelik a 4 év be lehet törleszteni, akár mind a hármat.
2012. aug. 24. 11:36
 5/5 A kérdező kommentje:

A próféta szóljon belőled:) hétfőn utánajárok. Annál is inkább, mert akinek a nevén van (adóstárs), már meg is halt időközben. Én akkor kérdeztem OTP-től, és ők azt írták, hogy nem lehet megszüntetni, át kell, h vegye a kedvezményezett.

Igaz, hogy a betörlesztés - jelen árfolyam mellett - olyan, mint tengerbe a vizet, de a havi kiadás mégis kevesebb lenne 9350 forinttal.

2012. aug. 24. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!