Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha beperelem a bankomat, az...

Ha beperelem a bankomat, az összes kiadásom kb. mennyiből jönne ki?

Figyelt kérdés
ügyvéd,stb

2012. okt. 11. 17:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Ha már ezt kérdezed, akkor nem állhatsz túl jól anyagilag.

Ha nem állsz jól anyagilag, akkor az eljárásra kérhetsz költségmentességet, ami a bírósági illetékre vonatkozik.

Az ügyvéd az más téma. Ügyvédet is lehet ingyen találni.

[link]

2012. okt. 11. 17:57
 2/19 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy tudok még segíteni, írjál privátban, ha gondolod.
2012. okt. 11. 17:58
 3/19 anonim ***** válasza:
Attól függ, egyáltalán miért akarod beperelni?
2012. okt. 11. 18:49
 4/19 anonim ***** válasza:
Ha elbukod a pert, akkor viszont a bank költségeit is neked kell megfizetni.
2012. okt. 11. 19:00
 5/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, Eladási árfolyamon törlesztek,egyszerre levették a hitelkeretemet 76000 Ft-al.

Anyugdíjam nem csökkent. 4 hónapigmindentlevontak,1 forintom sem maradt

2012. okt. 11. 19:57
 6/19 anonim ***** válasza:

Én a helyedben ezt csinálnám: Először bemennék a bankba és megkérdezném, milyen árfolyamon számolják a törlesztőrészlemet. Ha ők is azt állítják, hogy eladási árfolyamon, akkor megkérdezném az okát.

Azt tudnod kell, hogy a középárfolyamon törlesztésre vonatkozó jogszabály hiányos, mert az "okos" jogszabály alkotók "kifelejtették" azt az apróságot, hogy ez a szabály visszamenőlegesen legyen érvényes, vagy csak a szabály hatálybalépésétől kell a bankoknak ezt betartani, ezért a bankok egy része úgy döntött a joghézagot kihasználva, hogy csak az új hiteleire nézve számol közép árfolyamon, míg más bankok a régi hiteleiket is ez alapján számolják 2010-től. A PSZÁF mostanában kezdi ezeket vizsgálgatni, de én ezzel kapcsolatban nem javasolnék pert, inkább megegyezésre próbálj törekedni, mert amíg a jogszabály hiányos, a bankok "jogosan" bújnak ki a rájuk nézve kedvezőtlen számítás alól.

2012. okt. 11. 20:19
 7/19 A kérdező kommentje:
Köszi,nagyon sokszor vagyok az OTP-ben,mondtam nekik a középárfolyamot is,de ők ragaszkodnak a szerződéshez,amiben az áll, hogy vételin kaptam,eladásin törlesztek!
2012. okt. 11. 20:46
 8/19 anonim ***** válasza:
Ezek szerint a szerződésed 2010 előtti. Ebben az esetben sajnos a banknak joga van így számolni, viszont Te kérhetsz a Pszáf-tól állásfoglalást.
2012. okt. 11. 20:56
 9/19 A kérdező kommentje:
igen,2007-ben 147 CHF-vel vettem fel, köszi a kedvességedet !
2012. okt. 11. 23:22
 10/19 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen. Azt javaslom, hogy kérd az árfolyamgátas rögzítést és az elkövetkező 5 évben próbálj a lehető legtöbbet félretenni előtörlesztésre. Ha lakáscélú a hiteled (vásárlás, felújítás), akkor a legjobb valamelyik lakáskasszában gyűjteni erre a pénzt.
2012. okt. 12. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!