Hol lehet feljelenteni a bankomat?

Figyelt kérdés

Nagyon behúzott és (meglopott) a bankom.

Nyereségvágyból elkövetett csalás miatt akarom feljelenteni.

-Bár célszerűbb lenne ,zaklatás ,nyílt fenyegetés ,zsarolás és rablás és uzsora miatt.

Egy jogi csoport már foglalkozik ezekkel a dogokkal de nem tudom pontosan hol lehet elérni őket. Járt valaki esetleg hasonlóan??

2012. febr. 28. 12:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Le tudnád írni, hogy mi történt pontosan?
2012. febr. 28. 12:56
 2/12 anonim válasza:
pszáf?
2012. febr. 28. 12:59
 3/12 anonim ***** válasza:

Rendőrségnél, PSZÁF-nél.

De kérlek, írd le, hogy pontosan mi történt, mert a leírásod nekem így még sántít.

2012. febr. 28. 13:14
 4/12 A kérdező kommentje:

Az történt hogy vásároltam 2 autót.

Az egyik egy személyautó a másik egy kisteherautó.

Egy autókereskedő cég intézte el a banki munkák nagy részét.

A bank állandóan variált (de tudjátok hogy van, apróbetűs rész meg gyorsan írjam alá szerződést hazavinni nem lehet de mint a telefonkönyv)

Kezdetbe nem is volt gond úgy 3 évig.

1.1 millió forint volt a két jármű aminek 20%át kifizettem beugrónak. azaz 200e Ft autónként.

A második hónapban a törlesztő megemelkedett a megbeszéltekhez képest autónként 20%ban.

autónként 33 ezret fizettem 3 évig azaz kb 36 hónapig.

Össze vissza küldték a csekkeket volt hogy egy hónapba 3mat is kaptam volt hogy 2 hónapig semmit. Kifizettem vagy 200ezret büntetőkamatra.

Nem tudtam már így fizetni az autókat 3 év után mert tovább emelkedtek a törlesztőrészletek az autókra.

a beígért 27 ezer 48hónapos törlesztőrészlet már 72 hónap 36-41 ezerre emelkedett autónként.

Ennyit már nem bírtam a két kocsiból kitermelni.

Lefoglalta a bank és visszavette a kocsikat.

az 1 milliós autókat 2-300 ezerre értékelték fel majd elárverezték.

ebből olyan 200ezret még elszámolt magának a behajtócég mert ellenem dolgozhatott, Ez gusztustalan!

De az az atókat most hogy elvitték tartozok az egyikre 1,7 milióval a másikra 900 ezerrel. (ezt add össze)

Szóval dióhéjban a lényeg...

kb 3,5 milliót kifizettem , tartozok még 2,6 millióval

Munkám ugrott gyalog járok.

800ex2 = 5 millió a semmiért!

Ja és ez a jelenlegi mert kamatozódik.

azaz semmi =semmi 5 millió.

Na ha ez nem csalás vagy nagy értékben elkövetett rablás akkor mi??!

2012. febr. 28. 13:40
 5/12 A kérdező kommentje:
Ja és naponta kapom a leveleket hogy behajtócég behajtó cégnek adja a tartozást mind rám számláz 30 ezreket fenyegetőznek, kirántják a talajt a lábam alól hogy hogy semmibe ne bírjak kezdeni. Lefoglaltak már mindent amit lehet. Az az egy szerencsém van hogy nincs házam mert azt is lefoglalnák.
2012. febr. 28. 13:53
 6/12 anonim ***** válasza:

Gondolom devizahitelre vetted a kocsikat. Ez, kérlek, a szerződés, illetve az üzletszabályzat, amit aláírásoddal elfogadtál - azaz törvényes. Maximum nem etikus.

Amit lehet tenni, hogy türelmesen felhívod a bankot, behajtócéget, és megpróbálsz velük megegyezni.

"de tudjátok hogy van, apróbetűs rész meg gyorsan írjam alá szerződést hazavinni nem lehet de mint a telefonkönyv"

Nem tudom, Én hazavittem egy példányt. Megmondtam, hogy észeretném elolvasni tüzetesen, és nem tartanám fel a többi várakozót. Másnap visszamentem foglalt időpontra aláírni.

2012. febr. 28. 14:01
 7/12 anonim ***** válasza:

Megprobalhatod feljelenteni oket, de kerlek tanulj a hibadbol es legkozelebb olvasd el a kisbetus reszt. Sot, legyszives az ismeroseidet es csaladodat is figyelmeztesd, hogy az ugynevezett megfelemlites (az hogy oltonyos uzleturak allnak a vallad felett es eszrevetlenul siettetnek, hogy ird mar ala) az egyszeru uzleti fogas. Nem szamit, hogy o siet, te el akarod es el is fogod olvasni legkozelebb amit ala akarnak iratni veled. Miutan elolvastad es ha valami nem vilagos kerdezz ra!

Mi ugy mentunk eloszor autot venni hogy vittunk magunkkal egy komoly zsebszamologepet es amikor a kereskedo dobalozott a szamokkal, mi leallitottuk (a kezunket feltartottuk es mondtuk, hogy oke, acsi, most varjal 2 percet) es elkezdtuk a szamologepet hasznalni. A kereskedo csak pislogott, mert ilyen tokos vasarlot meg nem latott. Legutobb pedig ugy, hogy kinyomtatott excel tablaval voltunk felvertezve:)

Figyelj, elkoteleztem magad 5 evre egy autora olyan fizetesi osszeggel, amit ha megszunik a munkahelyem is ki KELL termelnem, ugyhogy mindenkepp csak olyat irok ala, ami nekem (amennyire csak lehet) kedvez!

Szerintem menj be szemelyesen es keress egy baratsagos ugyintezot. Beszelj vele. De ne ugy kezd, hogy "ti szemetek, atqurtatok stb." hanem mondd, hogy milyen regota ugyfeluk vagy es eddig mindig nagyon meg voltal elegedve veluk, sot az ismeroseidnek is ajanlottad oket stb stb. Hidd el, kicsit undoritonak tunhet ez a megkozelites, de ha elobb nyalizol nekik akkor mindjart maskepp fognak hozzad allni, mintha ugy kezded hogy "szemet rablo banda" mert akkor az agressziod tamadasnak veszik. Viszont ha kedves vagy, netan meg mosolyogsz is, akkor meg fognak sajnalni es szivukre veszik a sorsodat es megprobalnak segiteni!

2012. febr. 28. 18:56
 8/12 A kérdező kommentje:

Kösz a sok tanácsot..

Az az egy biztos hogy nem lesz legközelebb ,mert inkább lopok csalok hazudok ,mint hitelt vegyek fel bármire.

Ha tudnám ki a felelős biztos isten hogy elégtételt vennék rajta ,ugyanolyan etikusan mint ahogy velem tették.

2012. febr. 28. 21:30
 9/12 A kérdező kommentje:

A másik dolog az hogy én már bankal NEM egyezkedem!!!

Elfogyott a türelmem! Pár ezresér is öltek már embert itt 5 millió van az egyik oldalon a másikon meg semmi!

Ha odamegyek valakihez és felszólítom hogy adja át a tárcáját az rablás.

Ennyi erővel az iskolatársaimat meg a barátnőimet is perelhetném azért a pénzért amit kölcsönkértek tőlem diák koromban!

Mert ha azt a pénzt én befektetem és forgatom akár több miliót is kihozhattam volna belőle! De nem?? Letudnám vezetni papíron tudnék rá kamatos kamatot számolni meg stb. De az élet nem úgy működik hogy én kiszámolom! Így a bank se számolhatja ki a szuperkamatokat! A bank ha bukik felelősséget nem vállal. Ha én bukok számot kell adnom róla és meg kell térítenem? Álljunk már meg egy szóra!! :(

2012. febr. 28. 21:42
 10/12 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, mi is így vagyunk... (Tudom, ez nem vigasztal) Férjem bebukott a hiteleivel, most akarjuk elkezdeni törleszteni. 704000eft-ot kell visszafizetni. 96 hónapra adták meg, így mire letelik, 1500000 ft-ot fizettünk vissza. Jó mi? A másik a kocsi: 28e-ről indult, most 50516ft-ot kellett fizetni...Van még rajta 900eft, 3éve van fizetve az 1.1mft-os kocsi...
2012. febr. 29. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!