Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szerintetek jogos a követelés...

Szerintetek jogos a követelés a banktól? Többi lent.

Figyelt kérdés
Az autómat elvitte a bank mert megszűnt a munkaviszonyom és nem tudtam fizetni.Az autót 2005-ben 10 évre "vettem" 2800000ft-ét és ebből a szalon kifizetett 400000ft-ot!Tehát Én 2400000ft hitelt vettem fel!Az autót 6év és 4 hónapig fizettem és most a bank majdnem 2100000ft-ot követel!A végrehajtó azt tanácsolta,hogy még részletre se fizessem ki,mert nem jogos és a bank sem tenné bíróságra az ügyet mert elvesztené!
2012. okt. 3. 10:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
76%

" a bank majdnem 2100000ft-ot követel!"

Ez nem csak a hiteled. Hanem a késedelmi kamatok (ugye nem fizettél...), az autó elszállításának és tárolásának a díja (ugye nem gondoltad, hogy az ingyen van?!), valamint a végrehajtás költsége (Jézus koporsóját sem őrizték ingyen).

Ezek a költségek önmagukban több százezer forintos tételek is lehetnek.

2012. okt. 3. 11:45
 12/21 A kérdező kommentje:
Svájci frankos hitelem volt (van).Azt eddig kiküldték,hogy mennyivel tartozok,de a szállítás,tárolásról még semmit!Arról,hogy Én mennyit fizettem be azt nem közölték!Ja amúgy 32000ft-al kezdtem és általában 50-56ezerig volt a csekk!
2012. okt. 3. 11:54
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Mint már írtam, ha frankos a hitel, akkor simán lehet, hogy ennyi a tartozás forintban. Frankban nyilván kevesebb, de forintban lehet ennyi.
2012. okt. 3. 11:56
 14/21 tetro ***** válasza:
79%
Frankos hitelt felvenni 10évre önerő nélkül... Igen, ez ennyi, a szerződés biztosan stimmel. Sajnos nem tudtad, hogy mit veszel fel. De egyébként se értem, ha egy filléred sem volt, miért kellett 3milliós autót venni...
2012. okt. 3. 12:11
 15/21 A kérdező kommentje:
Hát ez az amint írtam a szalon befizette az önerőmet ami 400000ft-volt!Szóval nem is 0%-ról van szó!
2012. okt. 3. 13:26
 16/21 anonim ***** válasza:
55%

Sajnos lehet ennyi a tartozásod, ami csökkenhet, ha a bank elárverezi az autót.Nekem a CIB-nél telefonon konkrétan megmondták, hogy bagóért adnák el....és ugye a fennmaradó hiteltartozást ki kell fizetni. Mi még csak azért nem adtuk vissza, mert kb. 10 e ft-tal kellene kevesebbet fizetni havonta és még autó se lenne.

Rendben hogy stimmel a szerződés, de ez már az uzsorázás kategóriájába esik!!!!

Mi már kiszámoltuk hogy az eredeti árfolyamon, eredeti kamattal kifizettük a hitelünket, de még így is hátra van 4 év, ja és forintban ugyanannyi tőketartozás, mint amit felvettünk.

Rendben hogy le kell nyelni az árfolyamkockázatot, de tuti hogy nagy nyeresége van ebből a banknak!

2012. okt. 3. 13:57
 17/21 anonim ***** válasza:
78%

Svájci frankos lakáshitel: 5500000ft. Kifizettem 7 év alatt kb. 7 millió ft-ot. A tőketartozásom januárban kb. 6500000ft volt. Tehát borzasztó.

Mondjuk átváltottam januárban forintra (végtörlesztésnél).

Akkor 4700000ft lett a tőkém. Nemrég kérdeztem meg a hét hónap alatt csökkent 4300000ft-ra.

Tehát forintnál kiszámítható, de svájci franknál ennyire nem.

2012. okt. 3. 15:33
 18/21 tetro ***** válasza:
Azt te sem gondolod komolyan, hogy a szalon kifizette helyetted az önrészt... Engedtek neked ennyit az autóból egyszerűen, mert a szalon visszakap a hitelből. Magyarul egy fillér kedvezményt nem kaptál, csak meghitelezték neked azt is, ha ez a papírokban nem is látszik. Továbbra se értem, ha egy büdös vasad sem volt miért vettél három-milliós autót. De ha meg kiszámíthatóbb hitelt szerettél volna, akkor miért valutában vetted fel forint helyett?
2012. okt. 3. 15:59
 19/21 A kérdező kommentje:
Pont le van írva a szerződésbe,hogy 2400000ft-ot vettem fel és az autó ára 2,8millió!Amúgy akkor a svájci frank volt a legkedvezőbb!Nem akartam új autót,de akkor 10évre 28-32ezer volt az új autó törlesztés,amit nézegettem használtat 4-6évest annak 7évre volt 35ezer!Én meg úgy gondoltam az a 3év megéri!
2012. okt. 3. 16:44
 20/21 anonim ***** válasza:
77%

Hát látod látod, rosszul gondoltad.

Akkor tényleg a frank hitel volt a kedvező - de a rizikóját is vállaltad ám!

2012. okt. 3. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!