Külföldi rokonom az én bankszámla-számom megadásával szeretne vaterázni. Lehet ebből problémám?
Figyelt kérdés
Ráadásul új dolgokat adna el, természetesen számla nélkül.
Nem tudom, mit mondjak neki.Van rám nézve ennek valamilyen veszélye?
2012. okt. 2. 11:20
1/7 anonim válasza:
Igen, lehet! Hiszen nem ő a bankszámla tulajdonosa, visszaélésre adhat okot, ráadásul ha valami balul sül el, te fogod nagyon megszívni, hiszen tiéd a számla.
2/7 A kérdező kommentje:
Mit értesz a visszaélés alatt? Mert én megbízom benne, inkább olyasmi miatt félek, hogy az adóhatósággal bajom lehet, hogy miféle pénzeket kapok, honnan ez a jövedelem, s most hogyan bizonyítsam, hogy nem is az enyém. Vagy nem figyeli senki az ilyen dolgokat?
2012. okt. 2. 11:55
3/7 anonim válasza:
Nem szabad a rokonságot és az üzletet keverni. Ha vaterázni akar, nyisson magának számlát.
Nem tudhatod előre, hogy mit akar üzletelni a te nevedben.
4/7 A kérdező kommentje:
Ismerem őt, nincsenek piszkos ügyei. Csupán néhány új dolgot adna el, amit kint jó áron megvehet, nálunk pedig eladná. Nem nyithat itt bankszámlát, mert külföldi. Csak a vaterának fizetendő jutalék miatt kérné a bankszámlámat, meg hogy arra küldjék a pénzt az eladott dolgai után.
2012. okt. 4. 09:25
5/7 anonim válasza:
tegyük fel, hogy tisztán játszik...
akkor is, ha a NAV ráhúzza, hogy üzletszerű tevékenység, téged fognak elővenni, hiszen a te bankszámlád, a te jövedelmed.
6/7 A kérdező kommentje:
Pont ez az, amitől félek. Csak ezt akartam tudni, más hogy látja ezt a dolgot, nem akartam azonnal nemet mondani.
2012. okt. 4. 13:16
7/7 anonim válasza:
Magyarázd el neki, hogy nálunk ez törvénybe ütközik. Ha tényleg normális, meg fogja érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!