Milyen megtakarításszámlátok van?
Szerinted miért?
Pénzért.
:-)
Megtakarításos életbiztosítás (Aegon), hosszú lejáratú értékpapírok(Groupama) Otp lakáskassza.
Fundamenta, a lakáshitel előtörlesztésére nyitottuk.
Van a számlához kapcsolódó megtakarítási számla, ez igazából nem kamatozik számottevően, arra jó, ha hónap végén marad a számlán, ide áttranzportáljuk, és ha valami nagyobb kiadás jön be, akkor van mihez nyúlni.
A harmadikat pedig nemrég nyitottuk, a bank tanácsára, mikor belefogtunk az árfolyamrögzítésbe. Ide pakoljuk azt az összeget, amennyivel így kevesebbet kell fizetni a havi törlesztőrészletre. Ebből tervezzük az öt év leteltével a gyűjtőszámla visszafizetését.
Nekem Allianz Életprogramom van és nagyon meg vagyok elégedve vele.
Sokan dicsérik az Erste malacpersely-t (vagy valami hasonló neve van).
Lakásprojekt előtt pedig Fundametát fogunk indítani, Állambácsi hadd támogasson!
Bankbetétet nem választanék, mert nem fogom 2-3-6-12 havonta másik bankba vinni a pénzem, mert most ott a legmagasabb a kamat! Nem beszélve arról, hogy a kamatadót rögtön buktam!
utolsó és az allianzos életbiztosításod mikor kötötted?
sajnos az életbiztosításokról eddig csak negatívumot hallotam.
LTP-m nekem is van meg bankbetétek most agyalok egy TBSZ nyitásán.
4-es vagyok
Decemberben lesz két éve, hogy megkötöttem, még nem olyan régen volt.
nah hát ha megnézed most kb semmit nem tudnál kivenni. meg ha váltod akkor van alapkezelői díj.. meg kiváncsi vagyok h azóta jött az ügynök hozzád h nézzétek áta portfoliód? vagy ahogy megkötötted két éve abban van?
ezeket nem bántásból mondom mert amiket hallottam tapasztaltam azok közül még így is az allianz volt a legjobb. ha fogok valaha kötni akkor én is ott fogok. de jelenleg jobb befektetésnek tartom a TBSZ-t.
Jól látod, most semmit nem tudnék kivenni, mivel 3 évig nem nyúlhatok hozzá. Nem is az volt a cél, hogy a 2. évben feltörjem, ez hosszabb távra van. Már nem a kötéskor választott összeállításban van a pénzem, jöttek új eszközalapok, átrakosgattam. Viszont az átváltás ingyenes és nincs vételi/eladási árfolyam sem, ezt rosszul tudod. Az ügynök évfordulón keresett, hogy nézzük át, de mondtam neki, hogy megbirkózom a feladattal. Dolgoztam az Allianznál, ismertem a terméket. Azért választottam, mert tudom, hogy jó!
A TBSZ-ről keveset tudok, de az is szimpatikus! Ami nem tetszik benne, hogy merev: amit megvettem 5 évig az van! Nem lehet benne folyamatosan félretenni, annyi pénzem meg nincs, hogy minden évben nyissak egyet! Az 5 év utáni kamatadó mentessége viszont nagy előny!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!