Most akkor mi a számlaszámom?
CIB bankos vagyok.
Most kezdem az egyetemet, a számlaszámomat kéri a rendszer.
A papíron, amit a banktól kaptam, van egy "Számlaszám" mező, ez így néz ki (számokat 0-val, betűket x-szel jelölöm):
0000-XX0XX0-000
Illetve van egy "GIRO/IBAN" mező is, ez 3x8 db szám, kötőjellel elválasztva. Valamiért ki van emelve ez az utóbbi, mintha azt mondta volna az ügyintéző, hogy ezt kell használni, ha kérik valahol, de ha "Számlaszámot"
kér a suli, akkor csak az első variációt kell beírni, nem (betűk+számok)?
Nem értem, tud segíteni valaki?
A rövidebb sorozat a bankon belüli számlaszám, bankon belüli műveleteknél ez is elég.
Az első 4 szám annak a fióknak a kódja, ahol a számlát nyitottad, az utána következő azonosító a te konkrét azonosítod a bank rendszerében. Ez azért áll betűkből is, mert a legtöbb banknál már elfogytak a csak számokból álló kombinációk.
Az utolsó három szám a számla tipusát azonosítja, nálad valószinűleg 001 lehet, ha nyitsz még alszámlákat, azok a 002, 003 stb jelölést fogják kapni.
De ha bankok között utalgatsz, úgyis csak a 3x8 számjegyű számlaszámra lesz szükséged, amit ebből a rövidből képeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!