Ha valaki t u d j a a bankkártyám számát, meg tud károsítani anyagilag? Ki tudja deríteni a számlaszámom és valahogy levenni róla a pénzem?
A kártyaszámon kívül (meg a nevemen) semmi mást nem tud. De akkor inkább letiltom és vállalom az 5 ezres díját az új kártyának, nehogy nagyobb galibába kerüljek.
Köszönöm a válaszokat4
Én nemrég vásároltam először neten bankkártyával. Kicsit ledöbbentem, hogy a kártyán levő adatok kellettek csak hozzá (bankkártya szám, lejárati dátum, hátoldalon lévő kód).
Elég lenne a POS terminál közelébe egy kamerát tennie a pénztárosnak...
En ugy tudom, hogy a kartya hatuljan levo kodot letudod kaparni es ugyis ervenyes a kartya, igy aztan akarki kezebe kerul nem fogja tudni hasznalni netes vasarlasokhoz. Erdemes megkerdezni a bankot azert mielott lekaparod, utana pedig megkell jegyezned a szamot.
Kulfoldon nemely orszabgban kulon netes kod van meg a kartya adatokon kivul, nem ertem hogy a magyar bankok miert nem vezettek be ezt meg itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!