Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha a Generálinál kötöttek a...

Ha a Generálinál kötöttek a szüleim szerződést, és ott gyűjtik nekem a pénzt, ami azt hiszem valami hozomány néven fut, egyetemi tanulmányt fizethetek vele?

Figyelt kérdés
A múltkor szüleim felhívták őket, de akkor még a kérdés az volt, hogy szakmára használhatom-e,arra nem, akkor kérdezték h egyetem lenne e. Akkor egyetemre felvehetném? Mert amúgy csak 2017 ben jár le, dehát 5 év múlva menjek?:S

2012. szept. 30. 12:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Az ilyen típusú megtakarításoknak a fantázianeve lényegtelen. A lejáratkor arra költitek, amire akarjátok, viszont a lejárat előtti felhasználás (megszüntetés, idő előtti pénzkivonás) veszteséggel jár. Amikor leszerződtek a szüleid, egy konkrét futamidőt választottak, ami 2017. Meg kell kérdezni a Generalit, hogy mennyi most a szerződésetek "visszavásárlási értéke". Ennyi pénzt kaphattok, ha most szeretnétek pénzhez jutni, illetve ha a szerződés még nincs 5 éves, akkor kamatadót is kell fizetni.
2012. szept. 30. 18:35
 2/9 A kérdező kommentje:
Úgy nem lehet, h nem vennénk fel, hanem onnan utaltatnánk az egyetemre a pénzt?
2012. szept. 30. 18:58
 3/9 anonim ***** válasza:
Az jelen esetben ugyanazt jelenti, mintha felvennétek a pénzt.
2012. szept. 30. 19:43
 4/9 A kérdező kommentje:
Csak ugye van az h visszavásárlás. Na az nagyon rossz mer egy csomó pénzt elvesztenénk vele. De csak 17 ben jár le, és mi úgy akarnánk h nem szűntetnénk meg, hanem menjen továbbra is, ugyan úgy fizetnénk, de közben onnan utaltatnánk át apénzt a sulinak.
2012. okt. 1. 14:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen, értem, de az ilyen típusú átutalás ugyanúgy visszavásárlásnak, vagy részleges visszavásárlásnak minősül, hiszen a pénz vonsz ki a befektetésből.
2012. okt. 1. 18:46
 6/9 A kérdező kommentje:
Ezt énis értem, csak akkor ugye tudnánk tovább fizetni még 4 évig. Részleges visszavásárlás természetes, ezzel ki is békülnénk, de mostmár fel is hívtam a bankot énis, majd visszaszólnak h mi lesz.
2012. okt. 1. 20:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha továbbra is tudjátok fizetni a biztosítást, de a sulira pénzt vennél ki, akkor miért nem a sulinak fizettek és hagyjátok békén vagy díjmentesítitek a biztosítást?

És milyen bank kerültbe a képbe?

2012. okt. 2. 12:38
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát a banknak havi 10 ezret kell fizetni, egyetemen egy félév 130 ezer!!! azért nem ugyan az.
2012. okt. 2. 13:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben talán az lenne a legjobb, ha 2017-ig fizetitek a megtakarítást a Generalinak, az egyetemen pedig felveszed a diákhitelt minden fél évben a tandíjra. A tanulóévek alatt nem kell részletet fizetni a diákhitelre, de a kamatokat minden évben hozzáteszik a tartozáshoz. Amikor majd lejár a megtakarítás, egyösszegben kifizethetitek belőle a diákhitelre a teljes tartozást. Valószínűleg a két összeg lefedi majd egymást.
2012. okt. 2. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!