Tehet rá inkasszót a NAV felszólitás nélkül?
Üdvözlök Mindenkit!
Inkasszó van a kártyámon,de már nincs nyitva a bank,hogy betudjak menni,megkérdezni,hogy ki tette rá.
Felmondták a Diákhitel szerződésemet májusban.
Lehetséges,hogy máris a NAV tette rá a tiltást?
Semmi felszólitást nem kaptam,hogy hozzájuk került már az ügy(bár előzőleg nekem megirta a DH,hogy átadják a dolgot)
Nincs a nevemen semmi,és jövedelmem sincs.
Köszönöm a válaszokat!
tehet bizony
ha felszólítana előtte, akkor még levehetnéd a számláról a pénzt és intézkedhetnél, hogy a többi utalás ne oda menjen, ezért nem jelzik előre
a rajta lévő 7000ft-ot nem vonta le.Ma reggel még utaltak nekem,és utána láttam,hogy nem tudom levenni.
miért lehet az,hogy a pénzt nem vonta le róla,valamint reggel még lehetett rá utalni,befizetni?
köszönöm a segitséget!
Még egyszer köszönöm a kielégitő válaszokat!
Megzavart,hogy a 7000ft-ot nem vették még le,valamint,hogy még annyit sem irtak,hogy náluk az ügy.
Azt gondoltam lesz egy felszólitás tőlük is.
További szép napot kivánok!
8-as válaszoló vagyok, kicsit utána jártam a részleteknek.
Igaz, 2011-es cikket tudok bemásolni, de az összeghatár biztosan nem csökkent azóta:
"Természetes személy bankszámláján lévő 28500 forint vagy ennél kevesebb pénz mentes a végrehajtás alól. A 28500-114000 forintnyi összegnek a fele vonható végrehajtás alá, a 114000 forintot meghaladó összeg pedig korlátlanul. Innentől már csak matek a dolog: Ha tehát valakinek 100 ezer forint van a számláján, abból 35750 forint vonható le. Egy százezres követelés pedig akkor vonható le egy összegben, ha a számlán legalább 171250 forint leledzik."
További infókat ezen a jogi fórumon találsz:
és itt:
nagyon sokat segitettél!
millió köszönet érte!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!