Ajándék után feljelentés?
Figyelt kérdés
Kaptam "ajándékba" 1 éve egy komoly gépet, viszont akitől kaptam hitelre vette, saját nevére. Közben szóban megegyeztünk, hogy ha megszorul segítek a törlesztésben, küldtem és pénzt ha kért. Az utóbbi hónapokban nem szólt, mondta, hogy minden rendben. A napokban kiderült, hogy fél éve nem fizet semmit, és hogy végrehajtónál van az ügy, a gépet vigyem vissza neki, mert elviszik tőle... Írtam neki, hogy majd elviszem, de egyelőre nem érek rá, mert sok adatot kell törölnöm. Közben megjelent nála a végrehajtó, így mivel nem az ő tulajdonában volt, még plusz bírságot is kap! Most azt mondta nekem, hogy mivel írtam neki, hogy elviszem a gépet és nem tettem meg, fel jelent a rendőrségen, hogy vigyék el tőle a gépet, mert az nem az én nevemen van. Kicsit nyaka tekert, nem hittem volna, hogy ilyen helyzetbe kerülök.... Most mi lesz szerintetek? Feljelenthet és ha igen, mivel ürüggyel jönnek el hozzám?2012. szept. 21. 22:29
1/5 anonim válasza:
Nyugi, nem tud miért feljelenteni.
2/5 anonim válasza:
Nincs ok ha esetleg bevinnének elmondod ezt nekik és mehetsz.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! De nem gondoltam volna, hogy idáig fajul az ügy... Azzal fenyegetőzik, hogy gyártási vagy tipus szám alapján megnézik az enyémet és tudni fogják, hogy az ő nevén van. De akkor már megint ő jár rosszul, hogy miért adta tovább, hiszen a saját tulajdonában kellene lennie. Nagyon durva. :/
2012. szept. 22. 09:05
4/5 anonim válasza:
Itt maximum saját magát jelentheti fel ha a számítógép volt a hitel fedezete.
5/5 anonim válasza:
Nos, a számítógép aligha volt a hitel fedezete! A hitel fedezete ugyanis az ő fizetése, illetve a kezes helytállása, amennyiben volt kezes. Itt senki semmiféle számítógépet nem fog elvinni, lefoglalni. A végrehajtók mehetnek, de ha nem találnak semmit ami értékesíthető, akkor gyanítom, jön a fizetésből letiltás... Szóval neked itt egy percig nem kell izgulnod, és a gépet sem kell visszaadnod.
Micsoda emberek vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!