Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mekkora bevétel kell ahhoz,...

Mekkora bevétel kell ahhoz, hogy nyugodtan lehessen fizetni egy lakáshitelt?

Figyelt kérdés

Tehát mennyinél lehet azt mondani, hogy oké, most már vehetünk fel hitelt, simán tudjuk majd fizetni úgy, hogy a nadrágszíjat sem kell szorítósra húzni?

Kb. 10milliós hitelre gondolok.

2012. szept. 20. 12:02
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha külföldön élnétek avgy dolgoznátok,akkor azt mondom vágjatok bele,mert ott kint azért stabílabb az ember munkahelye de itt magyarországon kész öngyilkosság pláne önerő nélkül!!A bőrt lehúzzák rólatok és kb 10 milliónak a dupláját dogod vissza fízetni.Egy ismerős vett fel 2 milliót és kb 5 millió lesz mire vissza fízeti.Számolj utánna mennyi pénzt nyomsz a banknak a zsebébe a végén,és még nem is biztos hogy tied lesz,mert akármikor lveszítheted a munkádat,azt is kalkuláld bele!Aztán viszik a fejed felől,én inkább még pár évig maradnék a kicsi lakásba de tudom hogy azt tudom fízetni és ott tudsz spórolni is!
2012. szept. 20. 12:51
 22/32 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor maradjunk annyiban, hogy egyelőre menjünk albérletbe?
2012. szept. 20. 13:11
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát hogy ti mit akartok azt nektek kell tudni!Én csak elmondtam a szeméyes tapasztalatomat és azt amit látok vagy láttam magam körűl...én biztos hogy várnék még pár évet.

Arról nem is beszélve hogy amíg kicsi a baba akkor is tudnátok még maradni 2-3 évet mondjuk amíg nem kell neki nagyobb szoba.Bár nem tudom mennyi a havi össze bevételetek,de csak gondolj bele abba hogy mondjuk havi 60-70 ezret félre tudnál tenni amit a hitelre szánnál,az egy évben 800 ezer ft,az 4-5 év alatt kb 5 millió lenne önerőre és nem mindegy hogy 8 milliót veszel fel vagy csak 3 milliót!

2012. szept. 20. 13:26
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hol laktok albérletbe, de mi 70K-ért fullos légkondis kábel tv-s ~60 nm-es riasztós új építésű külön mérős közös költség mentes albérletet adunk ki Pest kertávárosában... 100K-ért még egy fűtött garázst is kapnátok mellé!
2012. szept. 20. 13:28
 25/32 A kérdező kommentje:
Győri vagyok, itt egy 2-3 szobás téglaépítésű lakás 100nál kezdődik... Mondjuk pár napja láttam egy gyönyörűt 80ezerért, 3 szobásat, belvárosit, de sajna most MÉG nem állunk úgy, hogy költözhessünk... Kár, hogy nem pár hónappal később adják ki, addigra meg biztosan lecsapnak rá.
2012. szept. 20. 13:33
 26/32 anonim ***** válasza:
69%
De egy párnak minek 3 szobás lakás, még ha jön a baba is bőven elég a 2 szobás.
2012. szept. 20. 13:35
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

"Nincs megtakarításunk, fiatal pár vagyunk. 3 éve élünk együtt."

Én azt gondolom, fordítva gondolkoztok. Először azt kell "gyakorolni", hogyan tudtok legalább havonta, rendszeresen 80-100.000Ft-ot félretenni úgy, hogy mellette egy olyan lakásban éltek pár évig, aminek alacsony a fenntartási költsége és a bérleti díja. Ha az elhatározás megvan és ez tartósan sikerül, akkor már el lehet gondolkozni azon, hogyan tovább. Addig felelőtlenség 10 milliós hitelt tervezni, amíg 3 év alatt nem sikerült összerakni semennyi önerőt. Van egy kiváló lehetőség arra, hogyan tudtok saját lakásba költözni, és ehhez hogyan tudtok önerőt összeszedni, de az sem fog azonnal sikerülni. Kezdjetek el mindketten egy-egy lakás takarékpénztári programot 20-20.000Ft-tal, de az még jobb, ha családtagok nevére is tudtok kötni. Így tudjátok a legtöbb önerőt összeszedni 30% állami támogatással és még hitelt is kedvezményeset kaphattok.

2012. szept. 20. 15:07
 28/32 anonim válasza:

Legyen megtakarításotok, a hitelfelvételen felül, vészhelyzetre! Ez a legfontosabb, hogy legalább fél évig megéljetek és fizethessétek a hitelt is, ha egyikőtök munkanélkülivé válik.

A másik, hogy nézz utána az egyenlítő hitelnek, ott nem kell 21 milliót visszafizetni 10 millió felvételére, ez az egyetlen ilyen konstrukció az országban.

A helyetekben én elmennék még 2 évre albérletbe, egy olcsóba és takarékoskodnék. Minél kisebb hitel, annál jobb!

2012. szept. 20. 15:36
 29/32 A kérdező kommentje:

27-esnek: eddig azért nem sikerült félrerakni, mert nem volt sajnos miből. Ketten együtt kerestünk 80-100ezer között, megélni is alig tudtunk, nemhogy félretenni. Most viszont van új állásunk és talán már elkezdhetünk ilyesmin gondolkodni. De azért köszi a válaszod!

Végső célunk a családi ház lenne igazából, nem a lakás. Valószínűleg inkább elmegyünk albérletbe, aztán majd onnan kezdünk el építkezni, a lakásvásárlás részét meg kihagyjuk.

2012. szept. 20. 16:16
 30/32 anonim ***** válasza:
Nem szabad egyik végletből a másikba esni. Ok, eddig nem volt jó állásotok, ezért nem tudtatok önerőt összerakni, most van jó állás, de ez nem azt jelenti, hogy azonnal 10 milliós hitelben kell gondolkozni, de még ha ezt is szeretnétek, ez így nem működik. Először össze kell rakni pár millió Ft-ot, erre kiváló valamelyik lakáskassza. Utána meg kell nézni, mik a hitellehetőségek az önerő mellé és az alapján kell dönteni.
2012. szept. 20. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!