Mekkora bevétel kell ahhoz, hogy nyugodtan lehessen fizetni egy lakáshitelt?
Figyelt kérdés
Tehát mennyinél lehet azt mondani, hogy oké, most már vehetünk fel hitelt, simán tudjuk majd fizetni úgy, hogy a nadrágszíjat sem kell szorítósra húzni?
Kb. 10milliós hitelre gondolok.
2012. szept. 20. 12:02
1/32 anonim válasza:
Kb netto 300.000 ft! persze,ez attól is füg,hány tagú a családotok,van-e autótok,egyéb hitel stb.. De szerintem ennyi a minimum,hogy a rezsit is tudjátok fizetni és enni is tudjatok.
2/32 anonim válasza:
Ez nagyon sok hitel. Van valami megtakarításotok? Inkább gyűjtsetek még pár évig és akkor kevesebbet kell felvenni.
3/32 A kérdező kommentje:
Nincs megtakarításunk, fiatal pár vagyunk. 3 éve élünk együtt.
Nézegettem albérleteket, de azok legalább 100ezerért vannak és arra gondoltam, hogy akkor ennyiből már inkább fizetem a hitelt...
2012. szept. 20. 12:10
4/32 anonim válasza:
Ennek minimum 100 ezer lenne a törlesztője. Legalább 350 ezer havi bevétel.
5/32 anonim válasza:
Hol laktok? A barátnőm 3. hónapja költözőt új albérletbe 35 ezer a bérleti díja. Keres még tovább, nektek még nagyon kockázatos lenne a hitel.
6/32 anonim válasza:
20-25% önerő nélkül nem ad semelyik bank ennyi hitelt, sőt még a felét sem.
7/32 anonim válasza:
Ha fiatal pár vagytok miért nem mentek x időre egy kis (30-40 nm) albérletbe? Már 45-50 ezerért vannak Pesten albérletek, alacsony rezsivel.
Amúgy meg szerintem 300 000-350 000 ft kell hozzá minimum.
8/32 A kérdező kommentje:
3 éve élünk egy 30 négyzetméteres lukban, mennénk most már nagyobba, pláne, hogy nemsokára gyermeket szeretnénk (úgy 2 év múlva).
2012. szept. 20. 12:17
9/32 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ!
Szóval 350ezres bevétel már jó lehet? Az jó, többre számítottam.
2012. szept. 20. 12:17
10/32 anonim válasza:
Igen 350 ezer + a 10 millió 20%-a önerőnek meg kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!