Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit tegyek, ha postai csekken...

Mit tegyek, ha postai csekken befizettem a banki tartozásom, de még nem érkezett meg a bankhoz a pénz?

Figyelt kérdés
08.13.- án adtam fel a csekket de még mindig nem érkezett meg a bankhoz! Most meg a bank mindenféle késedelmi kamattal fenyeget pedig tudom igazolni a befizetésem a feladóvevénnyel. A posta ilyenkor megtéríti nekem a késedelmi kamatot vagy a banknak el kell engednie? Hát tiszta röhely ez a Magyar Posta!
2012. szept. 11. 21:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Tegyél írásos panaszt a bank felé, amit kötelesek írásban megválaszolni. Csatold mellé a befizetési szelvényt ès a posta igazolását is. Azt is írd a levélbe, hogy a felügyeleti szervekhez fordulsz , ha nem derítik ki, hova könyvelték a pénzed.
2012. szept. 28. 22:25
 12/17 A kérdező kommentje:
A Magyar Posta Zrt. a Magyar Cetelem Bank Zrt.-nek feladott hiteltörlesztésemet a K&H Bank számlájára utalta pedig én a belföldi utalványt pontossan töltöttem ki. Miért nem a Cetelem Bank számlájára? Most megint a Cetelem Bank késedelmi kamattal fenyeget. A postát is be lehet panaszolni a PSZÁF-nál? Most mi tévő legyek? Nem kevés összeget adtam fel belföldi utalványon. Légyszives adjatok okos tanácsokat. Melyik intézményt panaszoljam be a PSZÁF-nál?
2012. okt. 1. 14:56
 13/17 anonim ***** válasza:

Szóval mégiscsak a posta volt a hibás, nem a bank.

A bankot hiába jelentenéd, nem ők hibáztak: hozzájuk nem érkezett meg a pénz, jogosan követelik a késedelmi kamatot.

Ellentétben a postával; egyértelmű, hogy ők hibáztak (rossz helyre küldték a pénzt), így a késedelmi kamatot is követelheted tőlük.

Itt megtalálod a posta felügyeleti szerveit, ahol panaszt tehetsz:

[link]

2012. okt. 1. 15:42
 14/17 A kérdező kommentje:
De azt nem értem meg, hogy múlt hét hétfőn mikor felhívtam a bank ügyfélszolgálatát akkor ott meg úgy tájékoztattak nyugodjak meg már megvan a pénzem. Akkor az ügyintéző hazudott? A Magyar Posta Zrt. felügyeleti szerve az MNV Zrt.? Most kit panaszoljak akkor és hol?
2012. okt. 1. 16:06
 15/17 A kérdező kommentje:
Légyszíves írjátok le kit panaszoljak be a postát vagy a Cetelem Bankot. Még soha nem volt banki tartozás elmaradásom, most is egy összegben feladtam még 08.13.-án. A postát a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vagy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kell panaszolni?
2012. okt. 1. 16:30
 16/17 A kérdező kommentje:
Csoda történt. Pénteken jött a levél melyben a posta beismerte hogy rossz helyre utalta a pénzt (K&H Bank számlájára) ezért visszatéríti a csekk feladási díját és a tudakozvány árát is. A Cetelem Bank meg nem számít fel késedelmi kamatot mert látja a csekk feladási dátumán, hogy én egy összegben kifizettem a fennmaradó hiteltartozásom. Na akkor ennyit a postáról. Hogy lehet rossz helyre utalni egy csekken feladott összeget, mikor a csekken fel van tüntetve kinek megy a pénz?
2012. okt. 7. 08:49
 17/17 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy rendeződtek a dolgaid.

A Magyar Posta felügyeleti szerve a PSZÁF, legközelebb, ha bármilyen pénzügyi szolgáltatóval gondod van, úgy látod, hogy nem érdemben intézkednek az érdekedben, hozzájuk fordulhatsz.

2012. okt. 7. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!