Banki visszahívás? Bővebben lent.
Szóval az alábbi történt velem:
Tegnap éjszakás voltam, Tiszaújvárosban dolgozok és hajnali 3kor csipogott a telefonom, gondoltam megnézem milyen SMS jött. A lényeg ami benne volt:
-10.000Ft T-mobil online egyenlegfeltöltés Budapest-en
Szóval első dolgom volt hívni a K&H ügyfélszolgálatát, közben beléptem az e-bankba, hogy hátha ott gyorsabban le tudom tiltani a kártyámat, mire sikerült még 5 ilyen SMS jött, tehát -60.000Ft !!!!!!
Azt mondták a K&H-nál, hogy azt tudom csinálni, hogy bemegyek valamelyik fiókba, elmesélem a dolgot és kitöltök valami visszahívási dokumentumot, ez az ügyintézés általában úgy 40 napig tart, viszont ha a T-mobil azt mondja nem akkor nem kapom vissza a pénzemet...
1 kártyám van, ipon-on vettem vele számítástechnikai eszközöket + 1 társkeresőre fizettem be egyszer még régebben, ezeken kívül csak a K&H-s automatákból veszek le vele pénzt és töltök fel telefont ( én 70-es vagyok sosem volt 30as telefonom mint amiről az üzenetek jöttek ). A K&H-s nő csak annyit tudott mondani, hogy online feltöltés volt és Budapestről indították őket, telefonszámot nem...
Nem értem hogyan használhatták a kártyámat amikor sosem használtam még a fentebb leírtaktól eltérő szituációban, mellesleg a kártyaszám mellett kell a nevem is, a kártya lejárati dátuma és a 3 jegyű CCV azonosító is a kártya háoldaláról ami viszont csak ott van feltüntetve...
Tehát van valakinek valami tapasztalata vagy infója erről a banki visszahívásos folyamatról, vagy volt már valaki hasonló szituációban? 120ezer Ft-om volt, most van 64 a számlámon, abból 40 lejön a kötelezőre 22 a kocsim törlesztője. 2 ezer Ft-ból még a számlákat se tudom befizetni, még enni se elég az egy hónapra... :(
Üdv, egy 22 éves srác...
Azt megnézted, kié a szám, amit feltöltöttél?
Hol és hogyan lopták el az adataid? Azért ez a bankodra is tartozik, nem csak a T-mobile-ra. Főleg, hogy ők úgyis azt fogják mondani, h megadhattad az adataid valami pesti cimborának a feltöltéshez:(
Mindenesetre ne hagyd annyiban a dolgot, az ügyintézési idő 30 nap, és máris fenyegetőzz PSZÁF-FEL, PBT-vel, kérj jegyzőkönyvet, stb. Mármint, ha nem segítőkészek. Sok sikert.
Hát igen, a T mobile-t mindenképpen keresd meg, hátha érvényteleníteni tudják a feltöltést, bár ebben nem vagyok biztos, mivel azóta már el is telefonálhatta a tettes a pénzt... Ha nem, akkor valszeg a bank sem fogja visszahívni a pénzt, ha igen, akkor könnyebb a helyzet: érvénytelenít, visszautal és kész.
Azt mindenesetre tudnia kell a T mobilenak, hogy milyen számot töltöttek fel a kártyádról és ez azért ha nem is közvetlenül, de közvetve elvezethet a tetteshez.
Mindenesetre elég sajnálatos, hogy ilyen könnyű visszaélni a bankkártyákkal.
1.es:
"A K&H-s nő csak annyit tudott mondani, hogy online feltöltés volt és Budapestről indították őket, telefonszámot nem... "
Nem én töltöttem fel, nem tudom ki volt, a bankos azt mondta nem lát semmilyen számot a rendszerben csak annyit, hogy a tmobil online feltöltéses weboldalán keresztül történt és Budapesten.
1es:
Mégvalami:
"Hol és hogyan lopták el az adataidat?"
Ötletem sincs, ha tudnám akkor lehet tudnám ki a tettes, de akkor az már valami sikátorban feküdne vérbefagyva mert kitaposnám a belét az ku*va isten...
Az a baj, hogy az apámon és a bátyámon kívül senkim sincs pesten, még ismerősöm se és a hozzátartozóim sem tmobilosak... szóval még ötletem sincs, hogy ki lehetett. Mint írtam nem használom a kártyám, kp-val szoktam fizetni ( leírtam hol használtam eddig a kártyát ). Csak arra tudok gondolni, hogy azokat a weboldalakat vagy a bankautomata rendszerét törték fel és úgy... a fene tudja
Már elég rég volt ez a dolog, de azért leírom mi lett a vége, hátha más is jár így...
Szóval feljelentést tettem, az erről szóló "igazolást" és a jegyzőkönyvet átadtam a banknak akik 1 hónap után visszaadták a pénzemet. A rendőrség azt mondta, hogy nem tehetik meg, hogy nem adják vissza mert a bankkártya a bank tulajdona nem a felhasználóé így a bankot károsították meg nem engem. A feljelentés ahoz kellett, hogy én hivatalosan is tanúsítsam, hogy nem adtam ki senkinek sem az adataimat. Sajnos nem lett meg a tettes de az utalt összeget visszavonták a számról annyit még tudok.
Ui.: Amit mondtam a rendőrségen, hogy az eset előtt 2 héttel vettem autót Budapesten és kifelé jövet tankoltam mikor felhajtottam a sztrádára, azt mondták a rendőrök valószínűleg ott kamerázták le a bankkártyám hátuljáról a CCV biztonsági kódot, sok ilyen esettel van dolguk mostanában (elég szomorú...).
Sok sikert aki hasonló helyzetbe kerül, vagy inkább kívánom, hogy ne kerüljön senki! Elég nehéz volt 1 hónapig fél fizetéssel fizetni az albérletet, kocsitörlesztőt, ételt, munkába járás költségét, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!