5-6 millió hitelt kaphatok ezek alapján?
Van 2,5 millió Ft-om és szeretnék lakást venni, 5-6 millió-ra lenne még szükségem.
A jövedelmem havi nettó 110 ezer Ft, gondolom erre a jövedelemre nem kapnék, ezért a szüleim lennének a kezesek, akik ketten kb. havi nettó 200 ezer F-ot tudnak igazolni.
Van rá esély?
Szerintem nincs.
A bank nem megy bele alapesetben olyan hitelbe, ahol helyből csakis a kezes fizetőképességére számíthat.
Ráadásul nettó 200 2 főre az kiló / kopf, az sem sok. Ebből ők sem fizetnek ki 50-60e havidíjat.
szia, igen, van. Megkockáztatom, hogy egyedül is hitelképes vagy, de csak egy banknál, viszont ott nem a legjobbak a kondik.
Szülőkkel már több banknál is hitelképes vagy.
merre felé vásárolnál?
szülők kora?
Ha a három fizetést összeadva 300 ezer Ft-ra nem mernek havi 50-60 ezres kölcsön adni, akkor kinek adnak?
Bp.-en vennék lakást, 53 és 50 évesek.
Erre csak a saját példámmal tudok reagálni:
tavaly bementem a bankomhoz mert szerettem volna igényelni 200eFt-os személyi kölcsönt.Nincs hitelem,nincs tartozásom és régebben is vettem ott fel hitelt amit bőven lejárat előtt törlesztettem,oda érkezik a fizetésem is.
A cégem leigazolt 110eFt-os jövedelmet és határozatlan idejű munkaszerződésem van,mivel anyumékhoz vagyok bejelentve így be kellett írni az igénylőlapra az ő jövedelmüket is,ami kb. 200eft összesen,tehát a 3fő össz:310eft.
Erre a bank annyit reagált,hogy nem tudja megadni az igényelt hitelt,mivel nem látja biztosítottnak annak fedezetét.És csak 200eFt-ról volt szó 5 évre!
Jó,nyilván ez nem a te eseted,de leírtam,hogy mostanában milyen sz..rágók lettek a bankok.
van több hely, ahol hitelképes vagy a leírt adatok alapján
(nyilván, ha mégis BAR, KHR listás vagy, vagy úszol az adósságban, akkor nem)
és mi lenne,ha nem hitelt vennél fel,hanem laknál albérletben és mellette szépe gyűjtögetnél!?
vagy te is úgy állsz hozzá,mint a legtöbb magyar?
vegyünk hitelre házat "mert akkor sajátban lakunk" óóó igen,egészen addig a banké az a ház amíg az utolsó részletet ki nem fizeted!ráadásul a törlesztő miatt nem maradna pénzed szépítgetni,javítgatni a házat! mert ugye azt ne felejtsük el,hogy ilyenkor a te pénztárcád terheli az amortizáció! albérlet mellett gyűjtögetés ebből a szempontból is jobb! és még sok más miatt!
amit a törlesztődre szánnál(szerintem 70.000) simán lenne,abból kifizetnél egy albérletet mondjuk olyan 35E Ft-ot,a többit pedig szépen félretennéd egy speciális megtakarítási programba!(kamatos kamat elvén ez igen szép összeg lenne pár év után,havi 30-35.000Ft esetében)
a másik pedig az,hogy a hitel tönkretehet teljesen!
mi van akkor ha nem tudod fizetni a hitelt?övék a ház,te meg buktál x összeget!mi van akkor ha nem tudsz fizetni egy ilyen megtakarítási programot?szünetelteted amíg nem lesz újra állásod!nem beszélve arról mekkora stresszben élnél,ha problémáid lennének a törlesztéssel...
Magyarországon a válások nagy többsége a pénzügyi gondok miatt megy végbe!sajnos a statisztikák azt mutatják,hogy a magyar embernek azért vannak anyagi gondja,mert hitele van és nehezen vagy épp sehogy nem tudja törleszteni!
melyik az ésszerűbb a kettő közül?
felvenni egy hitelt és tönkretenni saját magunk,vagy albérletben lakni és mellette békességben és nyugodtságban gyűjtögetni amíg össze nem gyűlik a kellő összeg és akkor a bankok képébe röhöghetsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!