Megvennétek úgy egy lakást, hogy végrehajtási joggal van terhelve az ingatlan?
Ha foglalót adsz és előleget,mi a biztosíték,hogy az eladó tehermentesíti a lakást? Ha nem,akkor a foglalót bukhatod.
Nagyon meggondolnám,hogy belemenjek-e ilyenbe? Egy jó ügyvéd kellene.
A jó ügyvéd megvan, viszont nem ajánlja az adásvételt.
Abban az esetben, ha nem törlik a végrehajtási jogokat, akkor részükről szerződésszegés történik. (ebben az esetben nekem visszajárna az előleg és a foglaló kétszerese)
De mit csinálok, ha nem tudják visszafizetni?
Pont ezért nem ajánlja az ügyvéded - nagyon helyesen.
Felveszi az előleget / foglalót a vevő, nem tehermentesíti az ingatlant. Ezzel valóban szerződést szeg,de a pénzt nem adja vissza, te meg beállhatsz 4.-ként a sorba a pénzedért...
SEMMIKÉPP nem vennék ilyet.
nem olyan jó az ügyvéd, ha nem mondta el a folyamatot....
ezt csak kp-vel tudod megvenni, banki hitelből nem.
Minden hitelről, végrehajtásról ki kell kérni a fennálló tartozás igazolását és hogy mennyiért veszik le a végrehajtást.
Ha a papírok megvannak, akkor a vételárat ügyvédi letétbe kell fizetned és az ügyvédnek kell segíteni az igazolások tudatában a tehermentesítést.
Most csináltam egy ilyen anyagot végig. Ügyvéd nem értett hozzá, mi nem száítottunk a végrehajtásra, mert az adásvételkor nem volt még az ingatlanon, de a banki hitel folyósítása előtt már ott volt.
nem volt egyszerű, de azért nem, mert az ügyvédtől kértem az elején, hogy a banki adásvételi követelményeknek megfelelően a teljes önerő legyen ügyvédiletétben, de az ... kiosztotta az önerőt az eladóknak. így némileg nehezebb volt, de ha úgy csinálod, ahogy leírtam, akkor egyszerű matek. Végrehajtásokra, jelzálogra elég-e a pénz, ami az ügyvédnél van, ha igen, akkor sos intézkedni kell, ha nem elég, akkor másik lakás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!