Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van egy ismerősöm, akit a BKV...

Bambusz Barbusz kérdése:

Van egy ismerősöm, akit a BKV már öt éve büntet. Zokszó nélkül odaadja a személyi igazolványát meg a lakcímkártyáját. A levelet nem kapja meg mert az csak levelezési cím. Már ezerszer megbüntették. A börtönbüntetés lehetséges? Ugye nem?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy a büntetéssel kapcsolatos pénzügyi követeléseit a BKV továbbítja a NAV felé, aki aztán az illető jövedelméből von le valamilyen összeget, vagy valamilyen tulajdonát veszi birtokba. Egy közgazdász munkatársam riogatott azzal, hogy börtön jár neki. Annyira megijesztett... az ismerősömnek nem is mertem mondani amíg nem vagyok benne biztos hogy igen/nem.
2012. jún. 15. 10:00
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Bliccelésért sosem lesz börtönbüntetés, nem bűncselekmény csak polgárjogi igény. Ha nem fizeted a telefonszámlát akkor sem fognak lecsukni, megpróbálják behajtani rajtad ha nem sikerül így jártak. Mellesleg 1 év után a követelés elévül ,tehát 1 éven túl ha nem kaptál felszólítást egy bliccelésről igazoltan ( tértivevényes levél minimum. ) akkor az semmis, nem behajtható, bár a bíróságon ha oda kerül neked kell hivatkoznod rá ,hogy elévült. Behajtani nem fogják tudni. 1 éven belülit igen, ha időben elkezdik, de akkor is max. annyi lehet, hogy kimondja a bíróság, hogy a követelés jogos, és ha me fizetsz megy a végrehajtó, de ha nem tud semmit lefoglalni akkor nem tudnak mit tenni. Kimegy a hozzád és se lakás se kocsi ,de egyéb értékes viszi a jobbik farmered és passz a BKV beérheti ennyivel.
2017. jún. 6. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!