Lopott telefonért mit kapok?
1/14 anonim válasza:
szerintem ezt nem fogják lenyomozni, ahogy azt sem, h ezt a kérdést melyik gépről irtad, mi az IP címe...
de azért nem szép lopott telókkal kereskedni. Tőlem is megfújtak már egyet, nem volt nagy élvezet megválnom tőle-.-
2012. jan. 8. 20:27
2/14 A kérdező kommentje:
nem tudom hogy a telefon lopott-e csak olcsónak találom és ezért kérdeztem meg, hogyha esetleg lopott lenne mit kaphatok érte.
Telefont csak megbízható üzletből, rendezett papírokkal, és gyártói garanciával. Hagyd a francba nem éri meg az a 10 ezer Forint. Nem fognak lecsukni, csak ku*va sokat fogsz vele szívni.
2012. jan. 8. 20:32
4/14 A kérdező kommentje:
és pénzbüntetésre számíthatok ha lopott lenne a telefon??
5/14 anonim válasza:
Ha nem te loptad, akkor nem, viszont ha bizonyíthatóan tudtál róla, az bűnrészesség. Viszont ha eljutnak a telefonig, akkor azt mindenképpen lefoglalják, így MINIMUM a teló árát elbukod. (Se pénz, se teló. Így már nem is olyan olcsó.)
2012. jan. 8. 20:39
Ha lopott a telefon, és az előző gazdája letiltotta a telefont, te nem tudod majd használni a telefonos funkciókat mert nem enged fel a hálózatra.
Viszont olvastam olyat már korábban, hogy beletettek egy sim kártyát egy lopott telefonba és bekapcsolták, akkor a szolgáltató tudta, hogy az adott IMEI számú telefon kinek a nevén lévő sim kártyával akart a hálózatra feljelentkezni. Így meglett a telefon. Nem tudom hogy tényleg megtörtént...
2012. jan. 8. 20:51
hát ha olyan a telefon, hogy át tudják írni az imei számát, akkor igazából semmi bajod nem lesz belőle, ha meg nem tiltják le, akkor nem fogják keresni se, ugyanis ahhoz, hogy a rendőrség "papíron nyomozzon utánna", ahhoz először szolgáltatónál le kell tiltaniuk. De az egyetlen biztosíték az, ha adás-vételit írsz alá, tehát ha esetleg keresnék a rendőrök, akkor te részedről rendezve van, így az eladót veszik elő.
2012. jan. 8. 23:00
Gondolom anyád élvezné amikor hajnak 3-kor begyűjtenek a rendőrök.
A hugom próbálta bele a simem a haverja "új" telefonjába.
Nem olyan vicces komosni magad egy betöréses lopásos gyanúsítás alól.
2012. jan. 9. 00:03
Ha letiltják IMEI alapján, akkor feketelistára kerül és buktad a telefont, vagy kifizeted az ezzel nyert 10-est hogy megváltoztassák. Nem is beszélve arról, hogy esetleg azért olcsó, mert olyan hibája van, amit esetleg csak később veszel észre, aztán futhatsz a pénzed után.
2012. jan. 9. 00:05
+ az IMEI változtatás bűncselekmény!
2012. jan. 9. 06:43
Kapcsolódó kérdések: