Meg lehet valahogy állapítani, hogy az Iphone 3Gs-em lopott e?
"csak sim nem lett bele téve"
Kb olyan mintha használt autót vettem volna így: ki lett próbálva csak benzint nem töltöttek bele, így próbakört se mentünk.
Ok. Segítséget akarsz megkapod. Először egy cifrát akartam írni, de ilyen balféknek, mint te - felesleges.
Igazából nem igazán értem az aggályaid. Ha jóhiszeműen jártál el a csere alatt akkor téged nem is büntethetnek ( tehát ha kiderülne hogy a telefon lopott akkor sem büntetnének meg ). Ám, hagyjuk a büntetőjogot, fókuszáljunk az eset technikai részére
Tehát az a helyzet:
1. Csere üzlettel szereztél egy telefont
2. A kutya se próbálta ki, hogy működik e SIM kártyával
3. Hallottál valamit ezen fantasztikus csere üzlet után
4. Jelenleg füled farkad behúzva ücsörögsz otthon, várod hátha a rendőrök rádtörik az ajtót egy faltörő kossal és a telefont feldugják az ánusz-rózsádba.
Nézzük a legegyszerűbb megoldást:
1.
- Beleraksz egy SIM kártyát és vagy elindul vagy nem. Ha elindul ( bejelentkezik a hálózatra) akkor "örülünk Vincent" mert a telefon biztosan nincs letiltva az adott hálózaton. Mivel te jóhiszeműen szerezted, használhatod is.
Ha nem indul, akkor is még két eset lehetséges: nem hálózatfüggetlen a telefon vagy le van tiltva. Sajnos ezt kívülről nem látod, de tökmindegy a te szempontodból: nem tudod használni a készüléket. Viheted vissza a másik balféknek aki már a keverő pultod potméterét is lerágta.
2. Becsattogsz a rendőrségre és biztosan van valamilyen nyilvántartás ami alapján ellenőrizhetik, hogy az adott készülék "kőrözés" alatt van e. Ha igen akkor szívás van, mert egyrészt elkobozzák, másrészt lehet magyarázkodnod ( mindenképp be kell mártanod a potméter rágó bajnokot akivel cseréltél ). Ha viszont minden kóser akkor ott helyben az igazság bajnokává avatnak és te azért reklamálhatsz a másik agyasnál, mert nem hálózatfüggetlen a telefon.
Remélem elnyerte tetszésed a válasz és bízom benne, hogy nagy elégedettségre szolgál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!