Tartozásom van az Avonnak, ami 6000 ft helyett 12. 000 lett a kamattal. Mit csinálhatnak ha nem fizetek?
Egy ideig ők keresnek és dobják rá a kamatokat, majd átadják követelés kezelő cégnek (behajtó cég már nincs, nem kőkorszakban élünk), akik van, hogy pár hónapig, de van, hogy 1-2-3 évig zaklatnak majd átadják fizetési meghagyásra (1 millió forint alatt kötelezős a fizetési meghagyásos eljárás), ha nem ellent mondasz a fizetési meghagyásnak, akkor polgári peres eljárás lesz belőle és tárgyalás, ha nem reagálsz rá, akkor 1-2 hónapon belül jogerőre emelkedik az ügy és megy bírósági végrehajtóhoz. Végrehajtó lefoglalhatja ingó/ingatlan vagyonod, felkutathatja bankszámláid és a fizetésed X összeg letilthatja. Ekkorra már a 6000-ből akár 100.000 Ft is lehet a kamatok és a költségek miatt.
Próbálj meg részletfizetésben megegyezni az Avon -nal, próbáld elmagyarázni nekik a helyzeted, de ne azt mond, hogy fontosabb dologra kell a pénz, mert onnantól elástad magadat náluk és többet szóba se állnak veled.
Ez követelés kezelő cégenként eltérő, hogy mikor keresnek utoljára. Van ahol havonta küldenek egy felszólító levelet, van ahol naponta háromszor felhívnak, de egy biztos. Ha nekik nem fizetsz, akkor fizetési meghagyásos eljárás lesz belőle, ha pedig azzal nem jutnak eredményre, akkor végrehajtás.
Szerintem beszélj ezzé a "Credit valami" céggel, hogy milyen helyzetben vagy és, hogy milyen feltételek mellett tudnál fizetni. Mindenképpen egyezz meg velük különben az egekig fog szökni a tartozásod.
nem akartam bele menni a részletekbe, hogy ne derüljön ki még véletlenül se hogy én vagyok. De elmondom, már nem érdekel, így volt:
van egy ismerős (távoli) minden áron rá akart beszélni hogy legyek tanácsadó nő (ő ilyen fő tanácsadónő féleség és aztán kapja a lóvét h minél több ember van "alatta")... elmentem meghallgattam a dolgokat nem volt munkám úgy voltam vele hogy lesz belőle egy kis pénzem. Másnap rájöttöm h én ezt nem tudom csinálni, nem fogok erőszakoskodni meg házalni, hogy de rendelj már ezt meg ezt....végig kérdeztem az ismerősöket és senkit sem érdelet a dolog vagy már meg volt a tanácsadónőjük akiktől rendeltek. Ezek után kértem h töröljön ki a tanácsadónők közül, mert ez engem mégsem érdekel ez nem tudom csinálni. Ez volt novemberben....rá egy hónapra decemberben jött egy csomag nem voltam otthon a férjem vette át...néztem mi van ráírva, na mondom nem bontjuk ki, mert én már világosan elmondtam h ez engem nem érdekel és én nem rendeltem soha semmit. Ha én lettem volna otthon át sem veszem a csomagot. Felhívtam a tanácsadónőt, aki már "állítólag" kitörölt a tanácsadónők közül és mondtam neki a csomagot...ő azt mondta h nyugodtam használjam a benne lévő dolgokat nem kell kifizetni. Erre egy hónap múlva jöttek a levelek h fizessek stb. stb. Ezek után megint megkerestem h hogy is van ez, fizesse ki ő ha azt mondta h nem kell használjam csak, mert amúgy biztos nem bontom fel mert akkor nem volt se munkám se pénzem.....és most itt tartunk....azóta nem beszélünk....szerintem így akarta megbosszulni h én egy nap után kilépem és elesett a pénztől, amit aztán kapott volna h van plusz egy tanácsadónője, akit betudott szervezni....
Minden estre most lett munkám jövő hónap elején kezdek és ha megkapom a fizetésem júniusban akkor majd kifogom fizetni nem tudom mit csinálni, de addig nem fog menni.
szia!
én is voltam ilyen "főtanácsadó", más néven koordinátor, és sajnos eleget láttam. nagyon mocskos dolgok mennek ott, visszaélnek a tanácsadónők adataival, megrendelik a nevükben a holmit, hogy meglegyen az x aktív tanácsadó, akit nekik hozni kell. elég szomorú a dolog, mindenképp intézkedj. ilyen nincs. rendben? hívd fel az ügyfélszolgálatot, vagy a zona managert, hogy téged átvertek, név szerint elmondhatod, hogy kicsoda mondta neked azt, hogy megbonthatod a csomagot, nem kell kifizetni. megmondhatod azt is, hogy mivel visszaéltek az adataiddal, pereskedni fogsz, ha nem engedik el a tartozást. jó esetben kirúgják az illetőt, hogy több ilyet ne csinálhasson.
én pontosan ezért hagytam ott az avont, mint koordinátor. elvileg ugye ez a nők vállalata, ami küzd a mellrák ellen, és a családon belüli erőszak ellen. nagyon szépen hangzik. kár, hogy hétköznapi képzetlen emberek a "hangyák", akik megrohasztják belülről az egész vállalatot.
légy határozott, nem is értem, miért vagy ilyen nyuszi? miért nem álltál ki magadért? a csomagot egyébként egy az egyben vissza lehet küldeni, vagy nem kellett volna átvenni semmit. állj ki magadért, intézkedj. karácsony óta miért nem tetted? miért hitted, hgoy INGYEN van? és a barátnőd mit szólt ahhoz, hogy behajtják rajtad a számlát? ha gondolod add meg a számát, és beszélek vele. eleget tudok az avonról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!