A pénzügyi tanácsadónak az ügyfél fizet vagy a banktól kapja a jutalékot az ügyfél után?
Ez attól függ.
Az ilyen tukmálós - "diákok öltönyben" stílusú pénzügyi tanácsadóknak a háttérintézet fizet, nekik meg a pénzintézetek az eladott konstrukciók után.
A valódi, komoly pénzügyi tanácsadó szakembereknek nem a pénzintézetek fizetnek (mivel legkevésbé használják őket), hanem az ügyfél fizet hol a profitból, hol pedig fix összeget.
amennyiben a pénzügyi tanácsadó biztosítási konstrukciót közvetít (függetlenül attól, hogy függő vagy független közvetítő (többesügynök és alkusz)) akkor a biztosítótól kap jutalékot
amennyiben hitel, vagy egyéb banki terméket közvetít akkor az alkusz az ügyféltől kap javadalmazást, a többi közvetítő a hitelintézettől.
ha a pénzügyi tanácsadó, befektetési tanácsokat is adhat - mert egy befektetési szolgáltató függő ügynöke. a hatályos rendelkezések ugyanis nem teszik lehetővé többesügynöki befektetési tanácsadást - akkor a befektetési vállalkozástól kap jutalékot.
az Eu irányelvei szerint idehaza is be kell (és hamarosan megtörténik), hogy az alkuszi tevékenységért pénzintézet ne fizethessen csak az ügyfél.
kedves második, én például tényleg jó szakember vagyok és nem az ügyfelek fizetnek a munkámért....
Amúgy van pénzügyi tanácsadó, aki a banktól és az ügyfelektől is kapnak jutalékot pl.: Brókernet vagy Credithill és vannak azok, akiket csak a bank fizet.
Kérdezd meg a tanácsadód, hogy ki fizeti őt, esetleg kérj több tanácsadótól ajánlatot.
Hitelt szeretnél felvenni?
"...Brókernet vagy Credithill..."
Hallod, a KOMOLY pénzügyi tanácsadó ott kezdődik, hogy a belvárosi irodájában fogad, én rábízok 500.000.000 forintot és ő kihoz nekem belőle X% profitot évente. Nem az OVB-nél meg a Credithillnél.
pénzügyi tanácsadó többféle van. szerintem ott kezdődik, hogy nem ért mindenhez.
Kérdés, hogy befektetni szeretne a kérdező vagy hitelt felvenni vagy egyéb...
én speciel nem értek ahhoz, hogy 500milliót hova a legkedvezőbb befektetni, de a saját szakterületemen nem hiszem, hogy bárki jobb lenne nálam....
Aki segít hitelt választani az ügynök vagy alkusz, csak szeretne pénzügyi tanácsadó lenni...
Bocs.
Az én értelmezésemben a pénzügyi tanácsadó az, akihez oda mész a pénzzel és megmondja, hogy miként csinálj belőle többet - aztán a haszonból keményen lenyúl.
A Te értelmezésed szerint, nem vagyok pénzügyi tanácsadó, de nem is szeretnék akkor az lenni.
Az átlagember viszont nem szaladgál 500millióval a hóna alatt és a hiteltanácsadóját vagy a biztosítási alkuszát is pénzügyi tanácsadónak hívja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!