Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mennyi jutalékot kaphat egy...

Mennyi jutalékot kaphat egy hiteltanácsadó?

Figyelt kérdés
2011. jan. 6. 20:19
 1/3 Veb ***** válasza:

Üdv!

Változó. Milyen hitel, hol van a tanácsadó, mi a besorolása mekkora összegű a hitel stb. Lakáshitel pl 1.5% az már plafon szerintem.

2011. jan. 6. 21:22
 2/3 anonim ***** válasza:

ez nagyon változó. Amikor hitel centrumban dolgoztam, akkor bruttó 0,3%ot kaptam a hitelek után. Most már önállóan dolgozom és bruttó 0,8%tól felfelé kapok.

Ha csinálnék életbizti kombikat, akkor azok 2-3% körül mozognának, de én nem tartom ezt jónak, így az ügyfeleknek sem ajánlom...

Aki szerint a hiteltanácsadók jutaléka sok, az ne felejtse el, hogy vállalkozóként egy érettségivel rendelkező tanácsadónak havi 95ezer ft-tal be kell magát jelentenie, ez után fizeti a járulékot. (nem tudom pontosan mennyi, mert férjem utalja el, de havi 70ezer ft alatt van...). Fizetem a könyvelőt havonta ez havi 5-15ezer ft között van kb és még havi 7ezer ft-ot fizetek a cégautóra. Év végén pedig az adózatlan maradék bevételből befizetem a személyi jövedelemadót. (és kb. ilyen tájban fejezem be a munkát :)) de legalább van munkám, ne sírjon a szám... :)) )

2011. jan. 7. 01:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Van néhány olyan ernyőcég, ahol az egyes tanácsadók jutaléka sokkal magasabb, mint az itt leírtak.

A jutalék mértéke attól függ, hogy mennyire erős az ernyőcég lobbiereje az egyes bankoknál és mekkora jutalékot tud kicsikarni tőlük. Én is egy ilyen céggel szerződtem. Teljesen önálló maradtam, a saját vállalkozásomban dolgozom továbbra is, de így a jutalékom (nem kombi hitel esetén is) meghaladja 2%-ot.

Ezért nem kérek soha ügyfelektől pénzt, mert ez elég tisztességes jutalék.

2011. jan. 8. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!