Hogyan lehet elutalni úgy pénzt bankkártyáról hogy csak a bankkártya számot és a számlaszámot tudom?
Én már fizettem interneten kártyával, pl. expressz hirdetést (céges volt) de ha agyonvertek sem emlékszem mi kellett hozzá a 3 jegyű kártyaazonosítón kívül.
Vajon számlaszám?
# 10
Pedig ez lehetetlen ebben a formában.
Már csak azért is, mert te következetesen ÁTUTALÁSRÓL beszélsz. A BANKKÁRTYÁVAL max. fizetni lehet a neten, átutalni nem.
Inkább arra tudok gondolni, hogy a netbankját valahogy feltörték a srácnak és azért hívták fel, mert valami infó még kellett hozzá és kiszedjék belőle - a haverod meg elszólta magát, mert valljuk be nem egy nagy IQ bajnok aki egy ilyen hülye dumát elhisz.
Igen, ezt a 2 adatot megadta, de ha valaki még a jelszavakhoz hozzá is fért, akkor a megerősítő kódot amit a szervet generál elküldi smsben majd visszairva hagyja jóvá a belépést (tranzakciónál mégegyszer ugyanez), ezt hogy lehet kijátszani ?
Arra tudok csak gondolni hogy a bank egyik alkalmazottja tehette ezt, mert ha ők intéznek, nem jön SMS.
Hidd el, ebben a formában nem lehetséges!
A bankszámla szám ismerete önmagában semmire sem ad lehetőséget. Gondolj bele, millió szervezet, cég, stb... bankszámlaszáma van fenn a neten, hirdetésekben, stb...
Bankkártyaszámot soha senkinek se adj meg! Azt megadni sehol sem kell!
Igaz, hogy a lejárati dátum és a hátoldalon levő kód nélkül nem tudnak vele visszaélni, elvileg, de kártyaszámot soha senkinek se!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!