Mi lenne a legjobb ilyen esetben?
Elvesztettem a pénztárcámat. Benne volt minden maradék pénzem 6000Ft.. tudom nem sok, de egyetemista vagyok, és sajnos a szüleim nem tudnak támogatni, szóval ameddig nem utalják az ösztöndíjat addig nincs egy fillérem sem.
Tegnap este veszítettem el, és ma délelőtt hívtak fel a bankomból, hogy valaki leadta mivel benne volt a bakkártyám is (amin van 200Ft...), így az ottani adatok alapján elértek. Bementem érte, minden úgy van ahogyan utoljára hagytam, leszámítva, hogy nincs benne pénz. Helyesbítek: 10 Ft..igen tíz forint.
A bankkártya pedig mellette. A pénzhiányt valahogyan majdcsak megoldom, viszont félek, hogy a kártyám adatait lemásolták/ alkalmassá vált visszaélésekre. Nem volt mellette sem számlaszám, sem pin kód.
Ha letiltom a kártyát, akkor mi lesz a bankszámlával? Tudok újat nyitni? Fizetni kell érte? Bocsi, ha nem lett túl objektív a kérdés, de eléggé le vagyok hangolva jelenleg..
Igen valószínűtlen, hogy lemásolták a kártya adatait. Valószínűbb, hogy a tolvaj kivette a pénzt, a többit meg eldobta.
Ha nagyon parázol, akkor letiltathatod a kártyát, de annak is van költsége. A számláddal semmi nem lesz, annyi csak, hogy igényelned kell új kártyát, és amíg az nem érkezik meg, addig csak a bankban tudsz pénzt felvenni, ami jóval költségesebb.
Köszi! :)
Úgy döntöttem, hogy biztosra megyek és letiltatom a kártyát. Ahogy ismerem magam félnék, hogy a későbbiekben valami történne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!