Jelzáloghitel probléma megoldása, öröklés után?
Tavaly elhunyt édesapánk aki még 6 évvel ezelőtt a családi házra jelzáloghitelt vett fel, édesanyám volt az adóstárs. Szeptemberi hagyatéki tárgyaláson édesanyám nem jelent meg ezért csak haszonélvezeti jogot kapott. De még a nyáron kapott a jelzáloghitel intézettől egy szerződésmódosító levelet amit aláírt, így az Ő nevén futott tovább a hitel.
Most decemberben kaptunk mind a négyen a banktól levelet hogy a hagyatéki tárgyaláson történtek jogerőre léptek, vagyis mi hárman a testvéreimmel lettünk az ingatlan új tulajdonosai. Ezért mind a négyünknek Kecskemétre vagy Budapestre kell menni szerződést módosítani és minket terhel a közjegyzői és az ügyvédi díj is. Hát ettől a két megadott helytől nagyon messze lakunk, jeleztük többször is a bank felé hogy nem tudjuk megoldani(amikor a jelzáloghitel megkötésre került, volt a közelben is irodájuk de azt megszüntették). Ma ismét kaptunk levelet amiben már az van hogy 8 napon belül menjünk el Budapestre a hitelcentrumba mert ha nem akkor felmondják a kölcsönszerződést.
A hitel fizetve van egy hónap sincs elmaradva!!!!
Nem tudom mit lehetne ez ügyben tenni, sajnos utazni nem tudunk.
Azon gondolkodtam hogy ha elajándékoznánk hárman testvéreimmel édesanyánknak a ház részeinket akkor lehet nem kellene szerződést módosítani. De olvastam hogy terhelt ingatlant nem lehet ajándékozni, ez igaz?
Ha mégis lehetséges és a bank is belemegy akkor mi a menete ennek a megoldásnak?
Nem tudom fontos e de sajnos tudtomon kívül(ma tudtam meg) még nem lett kifizetve a földhivatalhoz az a díj ami arra szolgál hogy bejegyezzenek vagyis jelenleg még akkor nem is vagyunk tulajdonosok????
Nem értem ezt az egészet a hitel törlesztve van miért jó az ha felmondják a szerződést és lesz egy házuk a több száz mellé, édesanyám és testvéreim pedig hajléktalanok lesznek.............
Kérem aki tudd segíteni hova forduljunk mit tehetünk az mindenféleképpen írjon!!!!
Válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!