Rengeteg olyan hirdetést olvastam, amiben valaki megadta a bankszámlaszámát és kéri, hogy mindenki, aki tud utaljon neki egy kis pénzt. Ez legális? Adományok után kell adót fizetni?
Figyelt kérdés
2012. febr. 1. 15:22
1/3 anonim válasza:
Én még egy ilyet sem láttam. Hol vannak ilyenek? Esetleg linkeli is tudnál? Vagy újságcímet mondani? Mi egy ilyen hirdetés szövege?
Amúgy szerintem nem kell adózni utána, hiszen nem jövedelem, csak egy átutalás. Jól is néznénk ki, ha minden utalás után adózni kellene...
3/3 anonim válasza:
Nem az átutalástól függ, hogy utalni kell-e vagy sem, hanem a jogcímétől. Ha valaki a semmiért kapja, az bizony adomány, és igen, adózni kell utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!