Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha fél éve vettem egy újépítés...

Ha fél éve vettem egy újépítésű lakást hitelre és most szeretnék inkább venni máshol. Át tudom e vinni a hitelemet egy másik lakásra ha nem újépítésű vagy inkább keressek újépítésűt?

Figyelt kérdés
A szopolt is fel vettem 2 gyerekre, amiből az egyiket már teljesítettem. Jobban járok ha várok még egy kicsit?
2009. máj. 25. 12:00
 1/1 anonim ***** válasza:

Azt a bankodtól kell megkérdezni, hogy a meglévő ingatlant kiengedi e a fedezetből, miközben egy másikat bevesz. De a felmerülő plusz költségeket pl. újabb értékbecslés, helyszíni szemle, neked kell vállalnod. Kivételt képez, ha kiegészítő kamattámogatásos hitelt vettetek fel, mert ott a törvény kimondja, hogy az építendő ház a fedezet, és amennyiben eladod, a hitelt is vissza kell fizetned.

A szocpolt viszont vissza kell fizetned, hacsak nem születik meg a második gyerek is addig, míg eladod.

Szóval alaposan gondold meg. Illetve, mielőtt elszánnád magad, keresd fel a bankodat, és kérdezd meg, hogy adott esetben mi a teendő.

2009. máj. 25. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!