Mi van ha aláírom a végtörlesztési szándéknyilatkozatot, de mégsem tudok, mert a bank addig húzza az időt, hogy ne tudjam jan.31ig bemutatni a pénz rendelkezésre állási igazolását?
Akkor ugrik az addig az új hitelbe ölt pénzem(járulékos költségek, stb.), és még végül végtörleszteni sem tudok?
köszi
Az ismerősöm most olvasta a közlönyt és azt mondta, hogy nincs benne a jogszabály és nem hivatalos még ez a január 31-ei határidő, ráadásul a bankoknál is azt mondják, hogy nem kaptak még hivatalos értesítést a jogszabály módosításáról, ezáltal nem tudják megmondani a pontos feltételeket sem.
Most akkor mi van?
Az ismerősöd valószínűleg nem jó helyen keresgélt. A 2011-12-31 16:33 hozzászólásomban a törvény hatályos szövegéből idéztem.
1996. évi CXII. tv. 200/B.§.(2).bek. f) pont.
Valaki belinkelné ezt a 1996. évi CXII. tv. 200/B.§.(2).bek. f) törvényt, mert csak (e) pontig találtam fent interneten.
Hol jelent ez meg?
Köszönöm előre is!
Ott van négy hozzászólással előrébb.
Mint minden jogszabály ez is a Magyar Közlönyben jelent meg, de megnézheted a magyarorszag.hu-n is a jogszabálykereső menüpont alatt.
A bankban is ezt mondják, szóval tuti be kell mutatni az igazolást...de mi csak holnap kezdjük el az egészet, lehet le is csúszunk róla...szinte biztos, mert mikor ezt a hitelt intéztük, akkor is volt vagy 4 hét...
és bassuska ez a mai devizaállás....nagyon gáz...nem tom mi lesz...
Igen, biztos, hogy be kell mutatni, köszi a linket,néhány bank pl. az AXA nem kapott még hivatalos értesítést az egészről, így pl. nem tudják megmondani, hogy mit fogadnak el igazolásként, mit nem.
Adásvételit ingatlanról vajon elfogadnak?
Mindenestre egy kalappal az ügyintézéshez!
Köszi, úgy néz ki megleszünk...
adásvételit nem fogadnak el, itt banki igérvény kell. Én végül maradtam a CHF-es bankomnál(Erste), mert így remélem nem szőröznek ezzel az ígérvénnyel, hisz náluk van/lesz a hitel továbbra is...az az 1-2% különbség meg amit más banknál nyernék a kamaton, pfff...tök mindegy már nekem...:-DDDD meg akkor ugye új banknál új bankszlanyitás, mindent át kéne "csinázni"...nincs kedve 1-2%-ért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!