Egy bankba betettem anno 10 éve 600 ezer Ft-ot, most járt le a lekötés, és közölték velem hogy a gazdasági világválság miatt csak 214 ezer forint van a számlámon a többi pénzt befegtették ami odaveszett, a pénzt meg nem adják vissza! Mi ez?
Ó a nyugdíjpénztárak majdnem mind vesztettek. Az én nyugdíjpénztári pénzem az idén 400 ezerrel lett kevesebb. Sajnos ezek majdnem mind ingatlanalapokba fektettek, azoknak a nagyrésze pedig bedőlt.
Az a baj, hogy még ki se tudom venni, hagynom kell, hogy ők töketlenkedjenek vele továbbra is.
Küldtek egy levelet még 2 hónapja,hogy 2009 márciusában 387 ezer Ft- volt még a számlámon,de nem tudtam kivenni,mert le volt kötve,mostmár nincs lekötve ki tudnám venni elméletileg de azt mondják,hogy 15 nap az átutalás!
Egy kérdés,mi van akkor hogyha megvárom míg visszaáll a pénzem a régi tendenciába,vagy ennél már csak rossazbb lesz?
Más a bank és más a nyugdíjpénztár.
A részvények-kötvények árfolyamának változása miatt a nyugdíjpénztárak hozamai mind minuszba fordultak. Sztem nincs olyan ember, aki ne vesztett volna. Viszont szerintem a legrosszabb, amit most tehet valaki az, hogy kiveszi a pénzét.
Ugyanis az utóbbi időben (a kérdező 10 éve bentlévő pénze esetében is) annyi nyereséget hoztak a nyugdíjpénztárak, aminek kis része csak a mostani veszteség. Amint kezdünk kijönni a válságból (az optimisták szerint kb. fél év múlva), a részvény-kötvény árak drágulnak, hozamot generálnak. Szerintem felesleges a pánik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!