Bank vonhatja a tartozást közvetlen a munkáltatótóól?
Ha nem tudom tovább fizetni a törlesztőt, a fizetést másik számlára utaltatom, a bank elvileg megkeresi a munkáltatómat? Elintézheti vele, hogy közvetlenül a fizetésemből vonják?
(Árverezéssel nem tudják fedezni a fennálló tartozást)
Közvetlenül nem. Csak ha bíróságra adja, és a bíróság kiad róla egy munkabér-letiltó végzést, vagy a bíróság nevében egy végrehajtó teszi ugyanezt.
A bank megkeresheti a munkáltatódat, de a munkáltató a banki megkeresés alapján nem vonhat a fizetésedből, csak akkor, ha Te ehhez írásban hozzájárulásodat adod a munkáltatónak. Ha ezt nem teszed, akkor a bank kénytelen bírósági úton érvényesíteni a követelését.
Ettől tartottam én is.
Köszönöm a válaszokat!
A harmada már így is gyerektartásra megy. A másik harmada talán majd erre. A maradék harmadot majd elfagyizom oszt' jónapot :-(
Te vagy tévedésben utolsó válaszoló!
Ha bank küldene egy ilyen levelet a munkaadónak, akkor szépen körberöhögnék. Esetleg akkor van lehetőség ilyenre ha az adós előzetesen (!) leadott egy olyan nyilatkozatot a munkaadónak, hogy a bank kérésére a fizetésének egy részét közvetlenül a banknak utalják. Túl sokat, ez sem ér, mert egy ilyen nyilatkozat bármikor visszavonható.
Munkabérből letiltást csak a bíróság rendelhet el.
Jól is néznénk ki ha itt bárki küldözgethetné a leveleket, hogy kinek a fizetése hová menjen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!