Átutalással szeretnék néhány rendelt terméket fizetni magánszemélynek. Mit tehetek, hogy biztosan megkapjam a csomagot?
postai utánvétel kockázat mindkét félnek - a vevő nem veszi át, akkor bukik az eladó - ha a vevő átveszi, akkor is lehet benne féltégla
a levélszekrénybe nem bobható jelzés TÍZ forint és megakadályozza, hogy elveszés esetén kamuzzon a postás, hogy bedobta a ládába, erre nem garancia a doboz
Jaja, igazad van, mindenképpen rátetem a matricát, köszönöm, hogy jeleztétek!!! Ezt nem tudtam, jó tudni az ilyen okosságokat a mai világban.
Nem nagyon adják utánvéttel, persze, hogy kockázat, az átutalásnak nyoma van, ott egy egész email levelezés, hogy hogy kérem feladni, így ha ez nem úgy történik, akkor jogilag felelősségre vonható, ha nem kapom meg az árut.
Kissé gyakorlatlan az eladó. Keveri a csomagot a levélpostai küldeménnyel.
„mondja nem kell levélszekrényes címke rá, mert dobozban megy és akkor az úgy nem lehetséges, hogy bedobják...meg ajánlottan akarja küldeni.”
Az, hogy dobozban küldi, nem jelenti azt, hogy csomag. A levélpostai küldemény se fér bele minden esetben a postaládába mivel annak ismérve a következő: három különböző élének az együttes hossza nem nagyobb 90cm-nél. Súlya csomagolással együtt 2 kg.
Az ajánlott küldemény ehhez kapcsolható és nyomon követhető. Amennyiben nincs otthon senki, illetve illetékes a küldemény átvételére, akkor értesítést hagy a postás. Be kell menned a postára ekkor.
Ha csomagként küldi, akkor a postás autó, MPL, hozza ki. Ha nem tudja átadni a további teendő, mint előbb.
„nekem az a lényeg, hogy be legyk biztosítva, hogy ne tűnhessen el a cucc. „
Én küldtem a postával cuccot Soltra. A mai napig nem tudtak választ adni, hogy a postás a 3 cm széles postaládába hogyan tudta betenni a 4 cm széles borítékot. A rendszerükbe levélszekrény útján történt kézbesítve jelzés van.
Tehát nem vagy bebiztosítva.
Azzal esetleg be vagy, ha tudod, hogy az illető már több ügyletet lebonyolított és mindenki meg van vele elégedve.
Egyébként ez shop ahol vásárolsz vagy simán magán személy?
„Családtagom számlájáról utalok, ő meg mégiscsak nagyobb ügyfél a bankban mint én..könnyebben intéz visszakérést is..”
A számlatulajdonos tökmindegy, hogy kicsoda. A visszahívás nem attól függ.
Postai utánvét: feleslegesen fiztesz többet. Az eladó is állhat úgy a dolgokhoz, hogy átvered. Azaz, ha a cuccnak kétszer kell megtennie az utat lehet, hogy sérül ő pedig bukik az üzleten. Tehát az eladót is meg lehet érteni.
A harmadik írta a kártérítési részt. Abban minden benne van ha a küldeménnyel történik valami.
Szerintem nyugodtan menj bele az üzletbe.
"ajánlott postaként akarja küldeni 810 ft-ért..most ez jó nekem akkor? rátetem a cetlit de azon túl jó ez?..."
jó (ezek szerint 750 g alatt van a pakk tömege), kártérítés fedezné a károd és nyomonkövethető a pakk, de +10 forintért kérd a "levélszekrény útján nem kézbesíthető jelzést" nem az eladó, hanem a posta miatt!
már megírtam egyszer, hogy a banktól nem kapod vissza a pénzed
vagy az elveszett pakk után fizet a posta
vagy ha az eladó fel sem adta, akkor fizetési meghagyás útján lehet bevasalni a pénzt
utolsó, ez nem teljesen így van
1 ha a feladó indítja a tudakozványt, akkor valóban ő kapja meg, de mint értelmes kereskedő, nyilván kárpótolja a vevőjét belőle
2 a feladó le is mondhat a kártérítési igényéről a címzett javára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!