Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Átutalással szeretnék néhány...

Átutalással szeretnék néhány rendelt terméket fizetni magánszemélynek. Mit tehetek, hogy biztosan megkapjam a csomagot?

Figyelt kérdés
10.000 ft értékről van szó, plusz gondolom 2 ezer postaköltség. Ha nem kapom meg az árut, akkor a banknál tehetek valamit, illetve milyen feladási móddal kérjem a csomagot? Ha tértivevényes, akkor elvileg tudnia kell bizonyítania, hogy feladta...nem vagyok se banki se postai ügyekben jártas, ezért kérek segítséget!!
2011. nov. 23. 12:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

mi a termék? illetve méretileg mekkora? mekkora a tömege? aukciós oldalon veszed?

bank részéről semmivel nem tudod biztosítani magad

2011. nov. 23. 13:15
 2/20 A kérdező kommentje:
Ezek Avon kozmetikumok, lemértem, mennyi lehet, szerintem csomagolásukkal együtt is beleférnek 1 kg-ba, mert főként szájfények, rúzsok, körömlakkok...egy magánszemélytől veszem, nem aukciós oldalon, csak először személyes átvételt akartam de nem érek rá, úgyhogy..inkább átutalom. Persze bizodalmam nincs, mert biztos nagy avonos a nő, meg nagy kedvezményt ad és a fórumon elvileg megbízhatónak és korrektnek értékelték páran, ahogy olvasgattam, de csak 10.000 az összeg. Itt mi lenne az okos, hogy adassam fel, hogyha nem érkezik meg, számon tudjam kérni vagy mit ajánlasz? Igazából 1500 ft elmennem érte, úgyhogy...ha annyiba belefér akkor meg főként tök mindegy, csak elküldi....tértivevény? biztosított csomag? azért 2-3 ezret nem akarnék ráfizetni a cuccokra.
2011. nov. 23. 13:21
 3/20 anonim ***** válasza:

Legolcsóbban levélpostai küldeményként tudja neked feladni, ha valóban 2 kg alatt van

ez 960 Ft - ennek van nyomonkövetési száma és ha a csomag megsemmisül vagy elveszik, akkor a posta 14400+960 Ft kártérítést fizet - és a feladó tudja igazolni, hogy feladta a pakkot

erre mindenképp kérjen a feladáskor +10 Ft-ért levélszekrény útján nem kézbesíthető jelzést, mert sanszos, hogy eltűnik és közlik veled, hogy bedobták a ládába

nem kell rá tértivevény

másik opció, hogy standard postai csomagként kéred, ez 1050 Ft -és semmiképp nem dobják a ládába, hanem a csomagos postás viszi ki - szintén rendelkezik nyomonkövetési számmal és igazolni tudja a feladó, hogy feladta

3. opció teszvesz/vatera futárszolgálat (gyakorlatilag várki igénybe veheti) - 1590-től

2011. nov. 23. 13:48
 4/20 A kérdező kommentje:
akkor mi van, ha nem adja fel én meg átutaltam neki a pénzt?....ez a postai küldés így biztonságosnak tűnik, ha ez a levélszekrény útján nem kézbesíthető szelvény van hozzá. Nagyon köszönöm a segítséget!
2011. nov. 23. 14:13
 5/20 anonim ***** válasza:

ha nem adja fel, akkor rendőrségi feljelentést teszel csalás miatt

és a pénzedet fizetési meghagyás útján szerzed vissza

2011. nov. 23. 14:24
 6/20 A kérdező kommentje:
Hát igen...egy nevet tudok, egy telefonszámot, meg, hogy melyik városban lakik. Nem úgy néz ki, mintha kamu lenne a nő. Hát köszi szépen! Nme sok bizodalmam van a postában de felteszem ez alaptalan félelem. Plusz megvolt életem első külföldi rendelése is...úgyhogy ha a cuccok rendben megérkeznek, egyre lelkesebb leszek. Még egyszer köszönöm.
2011. nov. 23. 14:26
 7/20 anonim ***** válasza:

Miért bonyolítjátok a dolgokat?

Mond meg neki őszíntén, hogy te nem szívesen utalsz előre, félsz, és ezért inkább adja fel postán ajánlottan utánvéttel DE fizesse ki a szállítási kölstéget ő (MERT HA A CÍMZETT FIZETI UTÓLAG, ÚGY DRÁGÁBB!!!) és a szállítási költséggel emelje meg az utánvétel összegét!

Mind a 2 fél jól jár:

Eladó részéről: postás csak akkor adja át az árut, ha azt ott helyszínen készpénzben kifizették.

Vevő részéről: Csak átvételkor kell fizetni.

Ne bonyolítsátok túl azt, ami egyszerű! Nem?

2011. nov. 23. 17:06
 8/20 anonim ***** válasza:

A hármas maximálisan kimerítette a témát.

Ha viszont elutalsz és nem jön semmi pl. egy héten belül, a feladó is eltűnt, akkor beballagsz a bankodba és téves utalás címen visszakéred pénzt a számládra.

2011. nov. 23. 19:28
 9/20 A kérdező kommentje:

Előre kéri a pénzt, mert őneki is utalni kell az AVON felé a termékekért már pénteken. Viszont azt mondja, leméri és megírja mennyi, plusz azt mondja nem kell levélszekrényes címke rá, mert dobozban megy és akkor az úgy nem lehetséges, hogy bedobják...meg ajánlottan akarja küldeni. Hát ezt rohadtul túlbonyolítja nekem...mindjárt mondja, hogy küldi éls akkor kérek segítséget, nekem az a lényeg, hogy be legyk biztosítva, hogy ne tűnhessen el a cucc.

Családtagom számlájáról utalok, ő meg mégiscsak nagyobb ügyfél a bankban mint én..könnyebben intéz visszakérést is..

2011. nov. 23. 20:16
 10/20 anonim válasza:
Postai utánvéttel kell kérni az árut, így akkor fizeted ki a postásnak, amikor átveszed az árut. Ez a biztos. Ha ezt nem engedi az eladó, akkor valami gáz van.
2011. nov. 23. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!