Csekket hogyan kell befizetnem banki átutalással?
Figyelt kérdés
Még sosem csináltam és nem szeretném elrontani. A DBH-tól van egy fizetendő számlám és ezt még sajnos utalással kell teljesítenem. Tehát a kérdésem, hogy a közleménybe kell beleírni a fizetőazonosítómat és a terhelési összesítő számomat? Ha esetleg arra kerülne sor, akkor mivel tudnám bizonyítani, hogy én ezt befizettem? Még egy utolsó kérdés: az elképzelhető, hogy az összeget "megbontották" és külön számlaszámra kell utalnom? Fővárosi vízművek Zrt. és Fővárosi csatornázási művek zrt. van megadva és nem egyezik a számlaszámuk. Mindkettőnél található egy összeg. Köszönöm előre is!2011. szept. 13. 19:30
1/2 Chrisstian_ válasza:
Ez két különböző fizetési mód. Ha csekken fizetsz, az csekkes befizetés, ha utalod az átutalásos...
Ha van egy csekked azt nyugodtan befizetheted, ugyan arra a számlára fog érkezni, mint ha utalnád. Ha nem akarsz vagy tudsz postára menni, akkor a csekken található számlaszámra át is utalhatod a fizetendő összeget, csak vmilyen ügyfélszámot tüntess fel a közlemény rovatban, h be tudják azonosítani az összeget.
2/2 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam, igazad van. Szóval nem kaptam csekket, hanem csak egy összesítő lapot, mivel ezt még banki utalással kell fizetnem.
2011. szept. 13. 19:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!