Nevemen van egy szerződés, más használja. Nem fizette. Mit tehetek? Bővebben lent!
Tavaly lett kötve a T-home-nál egy internet szerződés a nevemen,de úgy,hogy más fogja használni.Nem fizette.Kaptam egy közel 120000 ft-os csekket a behajtóktól.Mi ezt nem tudjuk kifizetni.Ne írjatok olyat,hogy miért írtam alá.Anyósoméknál laktunk, ott volt a kedves barátnője,akinek a szava fontosabb volt,mint a páromé.Le se sz.rtak ott minket.Nem szerettek ott engem,így ha nem írtam volna alá akkor úgy tönkretettek volna ahogy csak tudnak.Megkaptuk a részletfizetést.nagyon halogatja az a bnő a fizetést.Tudom,hogy nem akar fizetni.Tőle távol áll minden törvényes dolog.Pl.okirat-hamisítás.A nevemet több helyen aláírta.(TB,Apeh dolgoknál) Azon gondolkoztunk párommal,hogy ráijjesztünk,hogy ha nem fizet akkor feljelentem okirat-hamisításért.
Mit tehetnénk?Mit csinál a behajtó cég ha nem tudunk fizetni?A kisfiunktól nem fogjuk elvenni a pénzt.Ő mindent megkap.
Csak annyit tudtsz, hogy fizetsz - ha egy szerzödést aairtál, akkor az RÁD nézve kötelezö.
Olyan meg nincs, hogy muszáj aláirni másnak szerzödést, ha ennyire buta vagy, akkor megérdemled. Mellékesen ha engem utálnak valahol, akkot meg VÉGKÉPP nem irok nekik alá! Ettöl nem fognak jobban szeretni, csak az utálat mellett még hülyének is fognak tartani.
Az okirathamisitásokat viszont sürgösen jelentsd be az APEHnál (meg ahol még aláirt helyetted), mert különben adott esetben a börtönben találo magad adócsalás miatt, és emellett fizetheted a több milliós tartozást/büntetést is.
Azt írod, hogy ... "ha nem írod alá, úgy tönkretettek volna, ahogy csak tudnak." Aláírtad, és így is az lett a vége, hogy tönkre-tettek.
Vagy fizetsz, vagy jön a végrehajtó.
Ahol viszont az aláírásodat hamisították, ott kezd el a feljelentést, mert különben ennek sosem lesz vége.
Ezzel nem nagyon tudsz mit csinálni, max tényleg feljelented. De miből gondoltad hogy ha utálnak akkor majd fizetni fogják a számlákat?
Én a kocsimat adtam oda egy nagyon jó ismerősnek amíg én külföldön vagyok, hogy használja, és fizesse, de ő bement a bankba,és kezességet vállalt a hitelért.
Ne ijesztgesd! Jelentsd fel! (Amúgy elképzelni sem tudom mit írt alá az APEHnél TBnél a nevedben. Mi köze hozzá?)
Az eredeti szerződést (ha tényleg aláírtad) nehéz lenne megtámadni, hiszen az általad leírt homályos fenyegetettség, ami alatt létrejött, nem elég a semmisséghez. Azt, hogy a szerződésben foglaltak nem egyeztek meg a felek valódi akaratával szintén nem érv a szolgáltató felé, egy szóbeli megállapodást is nehéz lesz érvényesíteni a bnővel szemben.
A behajtó cég az égvilágon semmit nem csinál, ha nem fizetsz, legfeljebb átadja a tartozást bírósági végrehajtásra. Aki már foglalhat fizetésből, bankszámláról, ingóságot, ingatlant.
Próbálj egyezkedni részletfizetésről, a szerződést, pedig próbáld felmondani.
Azért az nem igaz, hogy a behajtó cég nem csinál semmit.
Telefonálgat, csesztet, leveleket küldözget, zaklatnak téged, rokonaid, szomszédaid...
Végül pedig felszámol baromi sok pénzt költségek címen (a 120e-ből tuti lesz kb. 220e) és ezt átadja a bírósági végrehajtónak. Aki viszont kijön foglalni a bejelentett lakcímedre, kijátszani gyk lehetetlen, ha nem engeded be rendőrrel jön vissza és rádtöreti az ajtót (megteheti, akkor is ha nem vagy otthon!) majd visz mindent. Akár azt is, ami nem a tied, ha a tulajdonos nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy az övé (ált. csak számlát fogadnak el. De kinek van pl. számlája egy 10 éves ülőgarnitúráról?!).
Továbbá fizetésből ha átutalásos azonnal tilthatnak 50%-ig, ha kp-ban kapod a fizetésedet kötelezhetik a munkaadód, hogy visszatartsa annak bizonyos részét és helyből az államkincstárba utalja... Ha van bármi a neveden (ingatlan, autó, stb...) azt lefoglalják, elárverezik.... EU-n belül bárhol végrehajtanak, így már külföldre sem nagyon tudsz menni a behajtás elől, ha csak nem Koráig vagy Kubáig költözöl...
Remélhetőleg ez egy jó lecke volt arra, hogy ilyet nem csinálunk mert magad szopatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!